Birgitta blev överraskad när hon hittade ett handskrivet brev på hallmattan.
Birgitta blev överraskad när hon hittade ett handskrivet brev på hallmattan. - Foto: Facebook / montage

Hon fick ett anonymt brev i brevlådan – du måste läsa vad som stod i det

Att få brev hemskickat från en anonym avsändare kan kännas läskigt. Men det här kärleksbrevet gjorde Birgitta från Gällivare riktigt rörd.


Vi som har varit med ett tag minns barndomens plåga i form av opersonliga kedjebrev i brevlådan, fyllda med förhoppningar och godislöften.

Men i tider när tröttsamma kedjebrev bara förekommer i din inbox och de enda fysiska brev som når ditt hem är fakturor, så känns det ju lite kittlande att plötsligt upptäcka ett brev på hallgolvet som faktiskt är handskrivet.

Just det hände Birgitta från Gällivare nyligen.

– Brevet låg innanför dörren när jag kom hem från jobbet. Det gjorde mig så glad för i dessa tider känns det som det sprids så mycket hat, säger Birgitta till Nyheter24.

Det var ett kedjebrev med kärleksbudskap som Birgitta fick, skrivet av tre tjejer i 11-årsåldern som hade ett viktigt budskap att förmedla.


Flickorna ville att brevet skulle postas vidare, men Birgitta visste inte riktigt vem hon skulle skicka det till, så hon bestämde sig för att dela med sig av brevet på Facebook istället så att fler personer kunde ta del av budskapet.

– Nu har jag inte så många vänner på Facebook, så jag kom på att jag kunde posta den i den lokala gruppen Fantastiska Gällivare istället. Det var många som verkade tycka som jag, att det var ett väldigt fint initiativ av tjejerna, säger Birgitta.

Därefter gav hon det faktiskt ändå till en kompis, med förhoppningen om att den fina kärleksbudskapet fortsätter att sprida sig vidare via vanlig post också.

Här kan du läsa nio av de märkligaste kärleksbreven som någonsin har skrivits. Försök också att hålla tillbaka tårarna när du läser det här fantastiska kärleksbrevet som skrevs 70 år tidigare.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du också få ett kärleksbrev?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.