Lördag 2 Jul
Stockholm

Hon fick ett anonymt brev i brevlådan – du måste läsa vad som stod i det

Birgitta blev överraskad när hon hittade ett handskrivet brev på hallmattan.
1 av 3
Birgitta blev överraskad när hon hittade ett handskrivet brev på hallmattan. Foto: Facebook / montage
Det anonyma kärlekskedjebrevet hade ett viktigt budskap till oss alla.
2 av 3
Det anonyma kärlekskedjebrevet hade ett viktigt budskap till oss alla. Foto: Facebook
Hon bestämde sig för att dela med sig av kärleksbudskapet på Facebook
3 av 3
Hon bestämde sig för att dela med sig av kärleksbudskapet på Facebook. Foto: Facebook

Att få brev hemskickat från en anonym avsändare kan kännas läskigt. Men det här kärleksbrevet gjorde Birgitta från Gällivare riktigt rörd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vi som har varit med ett tag minns barndomens plåga i form av opersonliga kedjebrev i brevlådan, fyllda med förhoppningar och godislöften.

Men i tider när tröttsamma kedjebrev bara förekommer i din inbox och de enda fysiska brev som når ditt hem är fakturor, så känns det ju lite kittlande att plötsligt upptäcka ett brev på hallgolvet som faktiskt är handskrivet.

Just det hände Birgitta från Gällivare nyligen.

– Brevet låg innanför dörren när jag kom hem från jobbet. Det gjorde mig så glad för i dessa tider känns det som det sprids så mycket hat, säger Birgitta till Nyheter24.

Det var ett kedjebrev med kärleksbudskap som Birgitta fick, skrivet av tre tjejer i 11-årsåldern som hade ett viktigt budskap att förmedla.


Flickorna ville att brevet skulle postas vidare, men Birgitta visste inte riktigt vem hon skulle skicka det till, så hon bestämde sig för att dela med sig av brevet på Facebook istället så att fler personer kunde ta del av budskapet.

– Nu har jag inte så många vänner på Facebook, så jag kom på att jag kunde posta den i den lokala gruppen Fantastiska Gällivare istället. Det var många som verkade tycka som jag, att det var ett väldigt fint initiativ av tjejerna, säger Birgitta.

Därefter gav hon det faktiskt ändå till en kompis, med förhoppningen om att den fina kärleksbudskapet fortsätter att sprida sig vidare via vanlig post också.

Här kan du läsa nio av de märkligaste kärleksbreven som någonsin har skrivits. Försök också att hålla tillbaka tårarna när du läser det här fantastiska kärleksbrevet som skrevs 70 år tidigare.

Vill du också få ett kärleksbrev?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.