Polis räddade hundvalp – hittades hängde i koppel ut genom bilfönster

Polisen hittade hunden orörlig och hängandes ut genom bilfönstret med kopplet runt halsen.


Händelsen inträffade i Arkansas där två poliser såg hunden hänga på utsidan av en bil på en parkeringsplats. Hunden hade lämnats ensam i bilen fastbunden med koppel, rapporterar Metro UK.

Poliserna hade just gripit en person vid en Walmart misstänkt för snatteri när de såg hunden hänga från en röd bil. De båda poliserna skyndade direkt till hundens undersättning med oroa för att hunden skulle vara död.

Polisen Jason Legleiter drog fram sin poliskniv och skar av den orörliga hundens koppel medan poliskonstapel Wade Hammond tog av hundens halsband och satte tryck mot hundens sida.

Efter flera minuter av ingen respons började hunden till sist att flämta. När den sedan fått i sig lite vatten blev den snabbt bättre. När ingripandet var över var hunden helt återställd.

Hundens ägare hade bundit fast hunden inne i bilen för att den inte skulle rymma ut genom fönstret. Men det var just vad den lilla valpen gjorde och fastnade sedan i kopplet på utsidan eftersom det inte räckte ner till marken.

Polisen delade sedan händelsen på sin Facebook-sida där inlägget i dag har fått över 2000 gilla markeringar och över 1000 delningar, skriver Metro UK.

Bildkälla: Facebook

I många av kommentarerna till inlägget frågas det om hundens ägare blivit anmäld för djurplågeri och om hunden tagits om hand. Polisen svarar dock att de ännu inte vet om hundens ägare kommer anmälas.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en kvinna som lämnade sin hund i en varm bil, nu döms hon för djurplågeri.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.