Polis räddade hundvalp – hittades hängde i koppel ut genom bilfönster

Polisen hittade hunden orörlig och hängandes ut genom bilfönstret med kopplet runt halsen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Händelsen inträffade i Arkansas där två poliser såg hunden hänga på utsidan av en bil på en parkeringsplats. Hunden hade lämnats ensam i bilen fastbunden med koppel, rapporterar Metro UK.

Poliserna hade just gripit en person vid en Walmart misstänkt för snatteri när de såg hunden hänga från en röd bil. De båda poliserna skyndade direkt till hundens undersättning med oroa för att hunden skulle vara död.

Polisen Jason Legleiter drog fram sin poliskniv och skar av den orörliga hundens koppel medan poliskonstapel Wade Hammond tog av hundens halsband och satte tryck mot hundens sida.

Efter flera minuter av ingen respons började hunden till sist att flämta. När den sedan fått i sig lite vatten blev den snabbt bättre. När ingripandet var över var hunden helt återställd.

Hundens ägare hade bundit fast hunden inne i bilen för att den inte skulle rymma ut genom fönstret. Men det var just vad den lilla valpen gjorde och fastnade sedan i kopplet på utsidan eftersom det inte räckte ner till marken.

Polisen delade sedan händelsen på sin Facebook-sida där inlägget i dag har fått över 2000 gilla markeringar och över 1000 delningar, skriver Metro UK.

Bildkälla: Facebook

I många av kommentarerna till inlägget frågas det om hundens ägare blivit anmäld för djurplågeri och om hunden tagits om hand. Polisen svarar dock att de ännu inte vet om hundens ägare kommer anmälas.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en kvinna som lämnade sin hund i en varm bil, nu döms hon för djurplågeri.

/
/
/