Tredje rikets stadsvapen.
Tredje rikets stadsvapen. - Foto: Wikimedia

Polisman fångad på bild med nazist-tatuering – nu utreds han

Under en demonstration fotograferade en förbipasserande polisens tatuering. Nu utreds han för eventuellt samröre med vit-makt-grupper.


Under en Black Lives Matter-march i Philadelphia, USA, fotograferade en demonstrant polismannen Ian Hans Lichtermann. Lichtermann var en av nästan hundra poliser som spärrade av vägen vid en stor vägkorsning då demonstranterna tågade genom staden, skriver ATTN.

Förra onsdagen lade en person vid namn Evan Parish Matthews upp bilderna på Lichtermann på Facebook. I inlägget skriver Matthews att polisens tatueringar verkar föreställa den örn som var det tyska stadsvapnet under Tredje Riket. Ovanför örnen står "Fädernesland" skrivet.

Lichtermanns tatuering syns på vänster underarm. Bildkälla: Facebook

Han skriver också att det, trots att det är svårt att se på bilderna, finns ett järnkors tatuerat i cirkeln vid örnens klor. I originalet porträtteras örnen med ett hakkors istället för ett järnkors. Järnkorset var en utmärkelse för tapperhet i nazityskland. Adolf Hitler var en av dem som tilldelades järnkorset.


Matthews inlägg har snabbt fått stor spridning i sociala medier och har i dagsläget delats nästan 9 000 gånger. Inlägget har också dragit igång diskussioner rörande en FBI-rapport från 2006. I rapporten skriver myndigheten att det finns ett stort problem med vit-makt-sympatisörer som infiltrerar landets poliskårer.

Tredje rikets stadsvapen. Bildkälla: Wikimedia

Polisen i Philadelphia lade sedan upp ett eget inlägg på Facebook där de sade att de var medvetna om Matthews inlägg och att de skulle utreda Lichtermann. De skriver också att de i nuläget inte har några regler rörande tatueringar, men att de nu kommer se över det.

"Polisen har inget överseende med något som kan ses som kränkande, hatiskt eller diskriminerande." skriver de.


Än så länge är det inte bekräftat huruvida Lichtermann har några vit-makt-sympatier, skriver ATTN.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Matilda som blev nedbrottad och utkastad från Pride.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde poliser få ha nazistiska symboler tatuerade?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.