Svenska modellen Astrid gör succé på nätet – jämförs med Zlatan

- 17/09/2016, 21:58 -

Svenska modellen Astrid Ericsson lade upp en video på sig själv när hon trixar lite med en fotboll – och internet älskade det.

Svenska modellen Astrid Ericsson, 25, från Stockholm, numera bosatt i Milano, har blivit en oväntad sensation på Instagram. Efter att en italiensk sida vid namn Goal delat hennes video, där hon trixar lite med en fotboll, fullkomligt exploderade antalet följare på hennes Instagram.

Videorna har fått 800 000 respektive 750 000 visningar och på bara några dagar ökade hennes följare med 4000 personer.

– Det är jätteroligt, det var verkligen inget jag planerat, att det skulle gå så här bra, säger hon till Nyheter24.

Intresset för fotboll har Astrid haft sedan hon började i förskoleklass i Nacka. Hon spelade fotboll fram tills att hon började på universitetet. Sedan hon blev modell för fyra år sedan har hon inte haft tid att sparka någon boll alls.

Men hennes pojkvän, som själv spelar fotbollsvolleyboll, övertalade Astrid att följa med på hans träningar och kicka lite. De spelade sedan in en film på stranden och lade upp den på Astrids Instagram. Videon fick snabbt spridning och delades av hundratals personer på bara några dagar.

Varför tror du videon fått så mycket uppmärksamhet?

– Jag tror det kan handla om dels att fotboll är så stort här nere i Italien, alla älskar ju fotboll. Men i Italien är det inte så många tjejer som spelar. I Sverige är det ingen stor grej om man spelar fotboll, men här nere är det det. Jag tror många svenska tjejer är lite mer matcho med internationella standarder, och det tycker kanske folk är spännande. Och så visar vi ju upp lite rumpa också...

Hur har responsen varit då?

– Den har nästan uteslutande varit positiv, nästan bara snälla och bra kommentarer. Jag har även fått många nya kontakter både privat och inom jobbsammanhang. Folk hör av sig och vill göra grejer relaterade till fotbollen just, så det är kul.

Vissa skriver att du skulle vara en kvinnlig Zlatan eftersom du är svensk, vad tänker du om det?

– Spontant blir jag glad. Han är lite av en idol, jag har läst hans bok och så. Men jag inser ju också att det bara är snälla kommentarer eftersom jag och Zlatan inte på något sätt har samma talang, säger Astrid.

Sedan fotbollsvideorna blivit virala har Astrid börjat spela lite mer fotboll igen, vilket hon tycker är kul och gärna vill fortsätta med.

– Ja, jag har tagit upp kickandet lite mer igen efter att det här blev en sådan grej och det känns jättebra, avslutar hon.

Nyheter24 har tidigare skrivit om svenska piloten Maria som gör dundersuccé på Instagram, men är helt okänd här hemma.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du spelat fotboll?