Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Under oktober kommer män använda nagellack – här är den fina anledningen

- 06/10/2016, 21:19
Tyler Blackburn och Chris Hemsworth.

Tyler Blackburn och Chris Hemsworth.

Instagram

Elliot Costello fick idén till kampanjen när han träffade 8-åriga Thea som hade blivit misshandlad både sexuellt och fysiskt under två år.

Under oktober kan du komma att se flera män som har målat en av sina naglar och det är verkligen av en fin anledning.

Elliot Costello, som är VD för ideella organisationen YGAP, har startat en kampanj för att uppmärksamma fysiskt och sexuellt våld mot barn.

View this post on Instagram

Elliot Costello. #PolishedMan. Nailed it.

A post shared by P O L I S H E D M A N (@polishedman) on


Kampanjen "Polished Man" kom han på när han reste till Kambodja och träffade 8-åriga Thea. Hon hade under två år blivit misshandlad både sexuellt och fysiskt. Costello fick bra kontakt med henne och innan det var dags för honom att resa hem så målade hon hans naglar i färgen blå samt ett hjärta på hans hand.

Han fortsatte därefter att måla en nagel för att bli påmind om Thea.

Nu menar Costello att män under oktober månad borde måla en nagel med nagellack för att uppmärksamma våld mot barn. Skådespelarna Chris Hemsworth och Tyler Blackburn har publicerat bilder på sociala medier där de visar upp sitt stöd.

– Kraften att stoppa våldet ligger i dina händer. Det börjar med att måla en fingernagel. Detta leder till samtal. Samtalet inspirerar till en donation. Donationen bidrar i sin tur till att förebygga och ge skydd mot våld, skriver Elliot på hemsidan för Polished Man.


Kampanjen har hittills samlat in ungefär två miljoner kronor. Här nedan kan du se mer om kampanjen "Polished Man".

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.