Polisens varning till alla clowner i Sverige: "Vet aldrig vad som väntar"

- 14/10/2016, 13:06
Polisen går ut med varning.
1 av 5

Polisen går ut med varning.

TT / Facebook

Polisens meddelande till clownerna på Facebook har delats flera tusen gånger.
2 av 5

Polisens meddelande till clownerna på Facebook har delats flera tusen gånger.

Wikimedia/TT/Faksimil Facebook

Clownerna vill sätta skräck i Sverige.
3 av 5

Clownerna vill sätta skräck i Sverige.

TT

Clownerna har intagit Sverige.
4 av 5

Clownerna har intagit Sverige.

ClownsightingsUK

Här är en bild tagen i England.
5 av 5

Här är en bild tagen i England.

ClownsightingsUK

Polisen skriver på Facebook att man aldrig vet vad som väntar i mörkret.

Under den senaste veckan har det rapporterats mycket om clowner som sprider skräck bland människor. Clowntrenden, som kommer från USA, har spridit sig till Sverige och Nyheter24 har tidigare skrivit om två personer som jagades av en "mördarclown" i Linköping.

Polisen i Huddinge har gått ut på Facebook med ett meddelande till alla clowner. Inlägget har i skrivande stund delats och gillats över 20 000 gånger.


Det är inspektören Reine Berglund som har skrivit inlägget som publicerades tillsammans med en bild på en polishund i ett ljus från strålkastare.

”Till er som klär ut sig till clowner för att på olika sätt skrämma livet ur folk; tänk er noga för - man vet aldrig vad som väntar i mörkret.”, skriver han bland annat.I en kommentar under bilden förtydligar polisen sitt budskap och skriver att det skrivet med glimten i ögat.

”Som ni säkert förstår så är inlägget skrivet med glimten i ögat, men i grunden med ett stort allvar. Beteendet är helt oacceptabelt och vi får verkligen hoppas att det inte får en fortsättning", skriver polisen Reine.


"Jag måste själv sussa kudden för att orka jobba natt i helgen, men försöker naturligtvis besvara så många frågor jag kan under morgondagen. Håll en god ton i kommentarerna och fall inte in i clownbeteendet".

Har du sett en clown? Skicka in din video eller bild här eller på vår Facebooksida

Du kanske också vill läsa om det mystiska kontot på Instagram som kallar "mördarclowner" till stormöte i Sverige, varför så många är rädda för clowner eller om Simon, 28 som höggs av en clown med machete.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du sett en clown?