Mimmi, 24, hittade sjukaste mobilskalet med svensk text – i Japan

- 25/10/2016, 15:31

När Mimmi, 24, var i Tokyo med sina två vänner Thomas och Ida upptäckte de något väldigt märkligt, men ändå väldigt bekant, i en galleria i Shibuya.

Mimmi Jonsson, 24, från Härnösand har varit intresserad av Japan och japanska kläder sedan 2008, och för några veckor sedan kunde hon äntligen besöka Tokyo.

Tillsammans med sina vänner Ida och Thomas, som varit i Japan en gång tidigare, var hon på det hippa köpcentret Shibuya 109.

Men när de strosade runt i butiken Grandedge fick de syn på något som såg väldigt bekant ut.

På en vägg med mobilskal hängde nämligen en logga de kände igen – Västtrafik. Skalet var en del av Västtrafiks reklam för deras nya betalapp. Förutom att den nu fått en snygg glittrig detalj.

Bildkälla: Privat

Vännerna kunde först inte tro sina ögon. Sedan insåg de hur sjuk hela situationen var och tog en bild och en video.

Kassörskan tittade konstigt på oss, så vi försökte förklara att det var svenska. Men hon verkade bli ännu mer förvirrad och vi ville inte säga mer för då kanske de skulle ta bort skalen, säger Mimmi till Nyheter24.

Väl hemma igen lade Mimmis kompis Thomas upp videon han tagit på skalet på Västtrafiks Facebook-sida för att fråga om de visste att deras mobilskal såldes i Tokyo.

Men det visade sig att Västtrafik inte hade den blekaste aning om hur det hela kan ha gått till.

Bildkälla: Faksimil Facebook

På Västtrafik verkar de dock ta de piratkopierade skalen med ro. VD:n Lars Bäckström lade till och med ut en humoristisk tweet om vännernas fynd.

De tre vännerna tycker dock fortfarande det är en väldigt rolig historia.

– Av alla konstiga saker de såg i Tokyo så tog denna verklige priset, säger Mimmi till Nyheter24.

Nyheter24 har tidigare skrivit om svenske Max som glömde ett ovanlig sak i sin bil – så ovanligt att polisen bestämde sig för att rycka ut och Eriks absurda fynd på SAS-planet – en orm.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner Prisjakt.


Har du varit i Japan?