Har du någonsin undrat om det försiggår snusk på snabbmatsrestauranger. Look no further. Men passa dig för att tappa aptiten bara.
1 av 2
Har du någonsin undrat om det försiggår snusk på snabbmatsrestauranger. Look no further. Men passa dig för att tappa aptiten bara. - Foto: TT BILD/montage
McDonald's var en av de snabbmatsrestauranger som fick stå ut med en hel del avslöjanden i tråden.
2 av 2
McDonald's var en av de snabbmatsrestauranger som fick stå ut med en hel del avslöjanden i tråden. - Foto: TT BILD

Anställda avslöjar: Det här ska du absolut inte beställa på McDonald's

Varning utfärdas för äckelmagade. De snuskigheter som avslöjas av anställda på snabbmatsrestauranger här är inte att leka med.


Okej, så snabbmatshak kanske inte har det mest hälsosamma käket. Och det kan ofta kan vara en rätt grisig upplevelse, både när det kommer till maten och själva restaurangbesöket.

Ändå dras vi dit, likt fruktflugor i diskhon en varm augustidag, så fort baksmällan slår till och suget efter kolhydrater blir för överväldigande.

Bildkälla

Internetforumet Reddit är en aldrig sinande källa av erkännanden och röjda hemlisar som vi kanske önskar att vi inte hade behövt höra ibland.

En typisk sådan tråd är den som handlar om varningar kring motbjudande hemligheter från anställda (eller tidigare anställda) på kända snabbmatsrestauranger runt om i världen.

Användaren blackjak852 arbetade tidigare på McDonald's och avråder folk från att beställa deras fiskburgare:

"Jag lovar er, en dag tillagar någon ett gäng fiskburgare i ett svep och sen ligger de bara där och väntar på att någon ska beställa dem. Vilket ingen gör."

Bildkälla

Det var flera anställda i tråden som hakade på med att avslöja hemligheter om fiskburgaren Filet-O-Fish:

"Jag har sett dem ligga i flera timmar innan de serveras" skriver en användare, medan andra kritiserar själva tillagningen av fisken.

"Fiskköttet förvaras i en supersmutsig tank, de lägger bara fem minuter på den faktiska tillagningen av den" skriver användaren SGkurisu.

Flera anställda är överens om att du definitivt bör hålla dig borta från restauranger som serverar mat efter klockan 22 på kvällen.

"På natten räknar de anställda dagskassan och gör pappersarbete. De har ingen koll på matlagningen då." skriver en person i tråden.

Å andra sidan kanske man inte är så kinkig ändå när man är ute efter fyllekäk efter krogen, så vad spelar då en extremt välgrillad korv för roll?

Bildkälla: Reddit

En annan anställd berättar om toaletter som skapar stora hygienproblem för personalen.

"Vi hade ett handfat utanför toalettdörren. Jag såg många som använde toaletten utan att tvätta händerna efteråt eller använda handskar. Sedan fortsatte de att jobba med maten i köket."

Bildkälla

Även den hypade och populära kaffekedjan Starbucks får sig en känga:

"All mat på Starbucks är uppvärmd fryst mat. Det är helt otroligt hur få människor som är medvetna om det. Det betyder inte att maten smakar illa, den är bara inte färsk. Och dessutom helt sanslöst dyr." skriver en anställd i forumtråden på Reddit.

Hur mycket sanning som ligger i de anställdas påståenden vet nog bara de som faktiskt själva har jobbat där.

Har du varit med om liknande snusk på din arbetsplats? Hör av dig till oss på mailadressen tips@nyheter24.se och berätta mer.

Det är inte bara snabbmaten i sig som får kritik. Nyheter24 har tidigare skrivit om upprörda föräldrar som har rasat över McDonald's leksaker i barnmenyn HappyMeal. Här kan du också se bilder på 13 typiska svenska besvikelser från McDonald's snabbmatsrestauranger.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du upplevt något snuskigt på restauranger?
Tack för din röst!