Kan man vara så säker på att det är Melania?
Frågan är om det verkligen var hon? - Foto: Twitter/Andy Romsoy

Melania Trumps mystiska internetmiss – är det ett rop på hjälp?

Följ med på ett riktigt mysterium där Melania Trump gillat en bild helt utan förklaring.


USA:s förste dam, eller "first lady", Melania Trump står ofta mitt i uppmärksamhetens centrum. Vare sig det handlar om en klart photoshoppad officiell Vita huset-bild eller när hon räddade sin man och USA:s president Donald Trump från att göra bort sig ordentligt.

Nu har ytterligare en minst sagt intressant story flutit upp till ytan. På Twitter har Melania nämligen två Twitter-konton. Dels det officiella "FLOTUS"-kontot (det står för "First Lady of the United States", btw) där hon delar fina bilder på familjen och får massa likes. Som här:

Twitter @FLOTUS

Sen så har vi hennes personliga konto. Där frodas nätets dammråttor eftersom hon inte använt det sedan hennes man vann presidentvalet i november 2016. Tills helt plötsligt *BAM* så hände något extremt märkligt.

Hennes personliga (och verifierade) konto gillade en ironisk tweet ackompanjerad av en viral gif som föreställer hur Melania snabbt förvandlar ett leende till ett stelt ansikte. Ni känner säkert igen den eftersom det har varit mycket skriverier om det som kallas "Sad Melania".

Tweeten är skriven av New York-skribenten Andy Ostroy och några av hans följare märkte att just Melania Trumps konto hade gillat tweeten. Snabbt började konspirationsteorierna.

Var det ett ironiskt like? Var det ett faktiskt rop på hjälp? Det är lite intressant att tweeten i original inkluderade FLOTUS-kontot, men gillades från Melanias privata konto.


Cirka en timme efter gilla-markeringen så togs den bort.

Enligt Buzzfeed så har inte Vita huset kommenterat om det är Melania Trump som har kontroll över sitt konto – eller om det är någon främling som lyckats få tag i det.

Det svaret lär vi nog aldrig få.

Givetvis lär du också läsa om 10 saker du absolut inte visste om Melania Trump. Eller se klippet nedan:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du råkat gilla någonting som du sedan ångrat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat in Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.

Klart ja till nya budgetregler i EU

Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.