Max är en svensk hamburgerrestaurang som grundades år 1968 i Gällivare av Curt Bergfors och Britta Fredriksson. I dag har kedjan över 170 restauranger i Sverige, Norge, Danmark, Polen och har de internationella jättarna McDonald’s och Burger King som konkurrenter.
Max jobbar aktivt med hållbarhet och klimatmedvetenhet och var först i världen att klimatmärka hela sin meny. De erbjuder även ett stort urval av vegetariska och veganska hamburgare och sides. Max har flera gånger utsetts till Sveriges mest hållbara restaurangkedja och är även kända för sitt fokus på svenskt producerat kött.
Ebba Busch åt på Max efter Nobelfesten
Varje år den 10 december, vilket är årsdagen för Alfred Nobels död, delas det hedersamma Nobelpriset ut. Efter prisutdelningen anornas en stor bankett med fest. Gäster från hela världen bjuds in till den extravaganta festen, som hålls i blå hallen i Stockholms stadshus. På festen brukar både pristagare, deras anhöriga, kungligheter och partiledare delta.
Ebba Busch, partiledare för Krisdemokraterna, deltog på Nobelfesten 2023 och efter festen sågs hon äta nattmat på Max. Även efter Nobelfesten 2024 gick Ebba Busch till Max för att få i sig ett nattmål. Detta väckte idéen hos Max att skapa sin alldeles egna bankettmeny, berättar Max på ett event där Nyheter24 deltagit.
Från och med den 5 december kommer man kunna köpa årets trerätters bankettmeny på Max.
Det innehåller Max bankettmeny 2025
Förrätten består av frasiga potatiscylindrar med 30 gram Kalix löjrom, hackad rödlök, gräddfil, dill och citron. Till huvudrätt får man en Grand Chicken-burgare med Västerbottensost. De som är vegetarianer får istället en Crispy Suprem med Västerbottensost. Måltiden serveras med Pommac.
Till desserten på årets bankettmeny har Max tagit hjälp av stjärnkonditorn Daniel Roos, för att ta efterrätten till nästa nivå. Efterrätten på Max bankettmeny består av en crème bavaroise fylld med hallonkompott och citronmousse toppad med syrliga tapiocapärlor.
– Efter sex Nobeldesserter börjar man få smak för festligheter. Den här gången ville jag skapa något som känns högtidligt men ändå oväntat lekfullt – en liten bankettupplevelse i varje tugga, säger stjärnkonditorn Daniel Roos.

Så smakar Max bankettmeny 2025
Nyheter24 har haft möjligheten att testa den omtalade meny.
Förrättens krispiga potatiscylindrar är både mättande och goda. De har ett härligt fras och tillsammans med löjrom, rödlök och citronsaft blir den en fantastisk kombination. Under det event Nyheter24 deltog i var de flera som bad om att få upp potatiscylindrarna på den ordinarie menyn. De är helt enkelt så goda.

Varmrätten, som bestod av en Grand Chicken-burgare, är tyvärr menyns svagast komponent. Det är en helt vanlig burgare, som Max tvistat till genom att addera lite riven parmesan. Burgaren smakade gott, men kändes lite trist efter en så god förrätt.

Desserten, skapad av Daniel Roos, var något man hade höga förväntingar på. Crème bavaroisen var krämig och god och gifte sig med den lite fastare citronmoussen. Hallonkompotten i mitten var smakrik, men den tunna, tunna chokladbotten blev lite oklar.
Den satt inte riktigt ihop med resten av desserten och när man tog en sked crème bavarois var man tvungen att verkligen trycka till för att få med botten också. Att en så vacker dessert serverar på papptallrik drar tyvärr också ner betyget något, även om det är en snabbmatsrestaurang.
Men över lag en god och prisvärd meny, med tanke på vad man får.
Max bankettmeny 2025
Betyg på förrätten: Fem av fem
Betyg på huvudrätten: Tre av fem
Betyg på desserten: Fyra av fem





