Lena Hallengren (S) berättar om en tabbe hon minns från sin karriär.
Lena Hallengren (S) berättar om en tabbe hon minns från sin karriär. - Foto: Marko Sääväla/TT och Tomas Oneborg/SvD/TT

Lena Hallengren (S) om stora missen: "Tryckte på larmet"

När socialminister Lena Hallengren (S) medverkar i Nyheter24:s podcast "24 Frågor" berättar hon om dramatiken som uppstod efter en tabbe vid sitt nya skrivbord.
– Det tog inte många sekunder innan det kom Säpo-vakter, säger hon.


I Nyheter24:s podcast "24 Frågor" berättar socialminister Lena Hallengren (S) om Socialdemokraternas sakpolitik och varför man ska rösta på just Socialdemokraterna i valet 2022.

Här kan du läsa vad Lena Hallengren sade om svensk sjukvård, kriminalitet, skola, klimatförändringar och Sveriges invandrings- och integrationspolitik.

Lena Hallengren: "Jag tryckte på larmet"

I avsnittet får Lena Hallengren också frågan om den värsta tabben hon gjort under sin politiska karriär.

– Det som jag osökt tänker på när du säger "tabbe" är faktiskt när jag var nytt statsråd år 2002 och ingen hade visat mig att det fanns ett larm på skrivbordet. Däremot vet man att det finns en sån här knapp där man höjer och sänker skrivbordet, så det trodde jag att jag gjorde, säger S-toppen och fortsätter:

– Men jag tryckte på larmet, så det tog inte många sekunder innan det kom Säpo-vakter och öppnade dörren och tryckte upp pressekreteraren mot dörren, för de trodde att han hade liksom... Ja, att det var en farlig situation.

Höjdpunkten efter pandemin

Men Lena Hallengrens långa politiska karriär har också innehållit höjdpunkter.

– Det har ju hänt mycket som jag tycker är fantastiskt att få ha varit med om, men det klart att hela pandemin innebar ju många tuffa besked och höjdpunkten måste jag nog ändå känna är när vi får ge besked om att restriktionerna lyfts och att man får leva sitt liv lite mer som vanligt, säger Hallengre.

– Man beskriver det som att man får krama mormor och morfar igen. Det tycker jag ändå var en höjdpunkt som jag kommer att minnas.

Här kan du lyssna på avsnittet av "24 Frågor" med Lena Hallengren.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.