Andreas Carlson (KD) svarar på fyra vanliga Google-frågor om Kristdemokraterna i "24 Frågor".
Andreas Carlson (KD) svarar på fyra vanliga Google-frågor om Kristdemokraterna i "24 Frågor". - Foto: Patrick Semansky/AP/TT och Christine Olsson/TT

Andreas Carlson svarar på svenskarnas Google-frågor: "Modigt"

Valet 2022 ligger runt hörnet och Google-sökningarna om riksdagspartierna avlöser varandra. I Nyheter24:s podcast "24 Frågor" fick Andreas Carlson (KD) svara på fyra av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kristdemokraterna.


Den 11 september är det dags för val Sverige. På grund av detta är det många som just nu vänder sig till Google för att få svar på sina frågor om de olika riksdagspartiernas politik.

I Nyheter24:s podcast "24 Frågor" fick Andreas Carlson, gruppledare och rättspolitisk talesperson för Kristdemokraterna, svara på fyra av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om just Kristdemokraterna.

Hur ser Kristdemokraterna på samvetsfrihet?

– Den är ju grundlagsskyddad och en del av de mänskliga fri- och rättigheterna, så den ser vi positivt på. Däremot ser vi inte att den ska lagstadgas mer än vad den redan är enligt de konventioner som finns, säger Andreas Carlson.

Hur religiösa är Kristdemokraterna?

– Det beror på vilken kristdemokrat man pratar med. Vi har många som inte är troende alls, men som tycker att våra värderingar är de bästa och så har vi de som är troende, så det beror lite på, säger Andreas Carlson och fortsätter:

– Vi är inte ett kristet parti som en del kan tro eftersom vi heter Kristdemokraterna, men vi bygger på de kristna värderingarna. 

Vad tycker Kristdemokraterna om homoadoption?

– Vi har tagit ställning för att vi tycker att det är bra att barn kan växa upp i trygga familjer, oavsett hur de ser ut, säger Andreas Carlson.

Vad är för- och nackdelarna med Kristdemokraterna?

– Fördelarna med Kristdemokraterna är att vi är ett modigt parti som vågar säga som det är och har konkreta lösningar på problem som människor möter i sin vardag. Nackdelarna med Kristdemokraterna är att vi fortfarande är för små. Vi behöver öka ytterligare, säger Andreas Carlson.

Här kan du lyssna på avsnittet av "24 Frågor" med Andreas Carlson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!