Andreas Carlson (KD) medverkar i Nyheter24:s podcast "24 Frågor".
Andreas Carlson (KD) medverkar i Nyheter24:s podcast "24 Frågor". - Foto: Emil Langvad/TT och Jessica Gow/TT

Andreas Carlson (KD) om tabben på jobbet: "Gick vilse"

I Nyheter24:s podcast "24 Frågor" berättar Andreas Carlson, gruppledare och rättspolitisk talesperson för Kristdemokraterna, om höjdpunkter under sin politiska karriär – och en tabbe han minns.


När Kristdemokraternas gruppledare och rättspolitiske talesperson Andreas Carlson gästar Nyheter24:s podcast "24 Frågor" berättar han om några av partiets förslag inom fem sakpolitiska områden.

Här kan du läsa vad Andreas Carlson sade om svensk sjukvård, kriminalitet, skola, klimatförändringar och Sveriges invandrings- och integrationspolitik.

Andreas Carlson: "Gick vilse"

Men i avsnittet berättar Andreas Carlson också om den största tabben han gjort på jobbet.

– När jag var ny riksdagsledamot för tolv år sedan så gick jag vilse sent på kvällen under min första dag. Jag skulle hitta något övernattningsrum uppe på Socialdemokraternas vind där de sa att "där kan du sova". Jag hittade inte dit, så vakterna fick hjälpa mig att hitta rätt efter att ha sett var jag gick med kameraövervakningen, så de sa var jag skulle gå, säger KD-toppen och fortsätter:

– Nu hittar jag lite bättre, men lyckligtvis behöver jag inte sova på Socialdemokraternas vind. 

"Politiska beslut hade faktiskt skillnad"

När det kommer till höjdpunkter under den politiska karriären lyfter Andreas Carlson i stället följande:

– Det är att ha sett att man kan få igenom politik som faktiskt påverkar människor i deras vardag. Det började redan i kommunpolitiken i Mullsjö, där jag startade, där man hade stora problem med förskolebrister och man fick inte tag i platser i tid. 

– Då var jag väldigt ung och fattade inte riktigt vad politik var förrän man såg att politiska beslut hade faktiskt skillnad i människors vardag och man fick vara med och lösa de problemen.

Här kan du lyssna på avsnittet av "24 Frågor" med Andreas Carlson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!