Andreas Carlson (KD) medverkade i Nyheter24:s podcast "24 Frågor".
Andreas Carlson (KD) medverkade i Nyheter24:s podcast "24 Frågor". - Foto: Janerik Henriksson/TT och Henrik Montgomery/TT

Andreas Carlson: Därför ska du rösta på Kristdemokraterna i valet 2022

Varför ska man rösta på Kristdemokraterna i valet 2022? Det svarar Andreas Carlson, gruppledare och rättspolitisk talesperson för Kristdemokraterna, på i Nyheter24:s podcast "24 Frågor".


Inför det kommande riksdagsvalet, som går av stapeln den 11 september, bjöd Nyheter24 in Kristdemokraternas gruppledare och rättspolitiske talesperson Andreas Carlson till podcasten "24 Frågor". Där fick KD-toppen bland annat berätta om partiets förslag i fem sakfrågor. 

Här kan du läsa vad Andreas Carlson sade om svensk sjukvård, kriminalitet, skola, klimatförändringar och Sveriges invandrings- och integrationspolitik.

Varför rösta på Kristdemokraterna i valet 2022?

Innan avsnittet avslutades fick Andreas Carlson chansen att tala till de svenska väljarna: varför ska man rösta på just Kristdemokraterna i valet 2022?

– Man ska lägga sin röst på Kristdemokraterna i valet för att vi behöver få ordning på vården. Det ska inte vara ett postkodlotteri. Beroende på var man bor i landet så ser vården olika ut. Det måste vi ändra på. Gör som Norge och Danmark: låt staten ta ansvaret, så att vi får ett nationellt ledarskap för vården. Sätt patienten i centrum, inte regionpolitikerna eller systemet, säger Carlson.

KD-politikern lyfter sedan ytterligare två skäl till att rösta på partiet.

– Vi behöver också ta tag i kriminaliteten och återta tryggheten i Sverige. Där har Kristdemokraterna legat i framkant och är redo att bekämpa brotten, säger Carlson och fortsätter:

– Och för det tredje, det har blivit dyrt att vara svensk. Vi behöver se till att lätta bördan på svenska hushåll, svenska företag, svenska jordbrukare. Minska kostnaderna på drivmedel, för el och se till att man kan leva och bo i hela landet. Det är tre skäl till att lägga sin röst på Kristdemokraterna i valet nu på söndag.

Här kan du lyssna på avsnittet av "24 Frågor" med Andreas Carlson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!