Fredag 24 Sep
Stockholm

SD-man: "Kriminalisera den muslimska tron"

1 av 5
Partiledningen har tvingats hantera flera skandaler den senaste tiden. Som filmen på Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling.
2 av 5
Partiledningen har tvingats hantera flera skandaler den senaste tiden. Som filmen på Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling. Foto:
Samt Lars Isovaaras rasistattack och lögner om rån.
3 av 5
Samt Lars Isovaaras rasistattack och lögner om rån. Foto:
4 av 5
5 av 5

Skandalerna inom Sverigedemokraterna avlöser varandra. Här är kommunpolitikern som hånar homosexuella och Soran Ismail och som vill kriminalisera islam.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ur Åkessons nolltoleransbrev

" I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar. Att en del personer med sådana problem ändå hamnat i vårt parti hänger ihop med den snabba tillväxttakt vi upplevt, inte minst i samband med valet 2010".

EKERÖ. "Hjärtat skriker: Jag vill totalförbjuda Islam, kriminalisera den muslimska tron och straffbelägga all muslimsk verksamhet i hela världen". Så skrev Dennis Ek, sverigedemokratisk kommunpolitiker i Ekerö kommun, på sin blogg 2010 under rubriken "Koranen som toalettpapper".

Nu kan han uteslutas ur partiet.

– Om en medlem har uttalat sig på det sättet så lär det bli något för medlemsutskottet att utreda, säger Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen till Nyheter24.

"Hur mycket skägg får plats på Soran Ismail?"

Uttalandet om islam är långt ifrån det enda. Tidningen E-nytt har gjort en sammanställning av de senaste.

Ek har bland annat ägnat sig åt att bland annat håna komikern Soran Ismail, som var med i den skandalfilm som fick Erik Almqvist och Kent Ekeroth att lämna sina förtroendeuppdrag i Sverigedemokraterna.

Han har också flera gånger gått till rasistiska attacker mot asiater.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om Ek, som har stora skulder till kronofogden. 

– Det här är inget som skadar mig. Jag förklarar det här för de som behöver. Du borde skriva något om halalslakt i stället, sa han till Nyheter24 då.

Kallar homosexuella för "korvryttare"

Redan tidigare hade han gjort sig känd på bloggen "Granskaren" där han bland annat skrivit att "en polack ska skjutas" och att han hoppas att en "äcklig liten unge från Mexico ska dö."

– Det är små aggressionsgrejer som jag skriver om. Det hör inte ihop med min roll som politiker, sa Ek till tidningen Expo då.

Ek kallar dessutom homosexuella för "flatsmällor" och "korvryttare" tämligen konsekvent.

Frågan är nu om Ek utesluts med hänvisning till partiledaren Jimmie Åkessons nolltolerans mot bland annat rasism och extremism. Ett ärende till medlemsutskottet är början på en sådan process. Kinnunen vill inte spekulera i vilka konsekvenser Eks uttalanden kan få för honom själv.

Nyheter24 har sökt Ek utan framgång.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela