1 av 4
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX / Faksimil
Söder och partiledaren Jimmie Åkesson.
2 av 4
Söder och partiledaren Jimmie Åkesson. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
3 av 4
- Foto: Dan Hansson/SvD/Scanpix
4 av 4
- Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Döms för Facebookhot mot SD-toppen

En 19-åring har dömts till dagsböter. Detta efter att han hotat Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder på hans inlägg om Loreen efter Eurovision Song Contest.


Ledde till storbråk

Efter att Söder skrivit "Sverige?" om Loreens seger i Eurovision fick han kraftig kritik från de egna leden, något Nyheter24 kunde avslöja. Bland annat SD-kvinnors ordförande Carina Herrstedt var upprörd.

""Blir så jäkla irriterad på att vissa inte kan lära av sina misstag, bättre att hålla truten om man inte har något vettigt att säga. Är så jäkla trött på att jämt behöva försvara andras idiotiska klumpighet. Heja Sverige, bra jobbat Loreen!!!!", skrev hon.

NYKÖPING. Nyheter24 kan nu avslöja att en 19-åring från Oxelösund döms för olaga hot efter en kommentar på Facebook riktad mot Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder

Detta sedan Söder skrivit inlägget "Sverige?" om sångerskan Loreens vinst i Eurovision Song Contest. I kommentaren skrev 19-åringen att han skulle vilja skjuta Söder i huvudet.

"Mannen du är helt pantad, skulle vilja skjuta dig i huvet Björn!”, skrev han.

Dagsböter och skadestånd

Söder, som lever under skydd, har under rättegången uppgett att både han och hans familj tagit illa vid sig av inlägget. Den dömde 19-åringen visste inte att SD-toppen var politiker.

Nu döms han av Nyköpings tingsrätt att betala dagsböter samt 5 000 kronor i skadestånd till SD-toppen.

/
Hot
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!