Torsdag 23 Sep
Stockholm

Isovaara utreds inte

Lars Isovaara.
1 av 3
Lars Isovaara. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Partiledaren Jimmie Åkesson och Isovaara i riksdagen.
2 av 3
Partiledaren Jimmie Åkesson och Isovaara i riksdagen. Foto:
Intern kritik har kommit om SD:s spritkultur.
3 av 3
Intern kritik har kommit om SD:s spritkultur. Foto: Scanpix/Montage

Sverigedemokraten Lars Isovaara, som lämnade riksdagen efter en påstådd rasistattack, slipper utredas för förolämpning, meddelar åklagarmyndigheten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Nolltolerans mot alkohol"

I samband med nyheten om Isovaaras festkväll pratade Nyheter24 med en tung SD-källa som kritiserade partiets alkoholkultur.

– Den är vidrig rent ut sagt. Jimmie Åkesson borde införa en nolltolerans mot alkoholkonsumtion också, sa SD-källan till Nyheter24 då.

STOCKHOLM. Han anklagades för rasistattackljög om att han blivit rånad och lämnade sedan sitt riksdagsuppdrag för Sverigedemokraterna. Nu står det klart att det inte kommer att inledas någon förundersökning mot Lars Isovaara.

– Förolämpning är ett brott som normalt inte åtalas av en allmän åklagare. Det får målsäganden göra själv, säger Håkan Roswall som är åklagare på Riksenheten för polismål på Åklagarmyndigheten till Riksdag & departement och fortsätter:

– Det är om förolämpningar sker vid upprepade tillfällen som man ska väcka åtal.

Riksdagsvakten som Isovaara anklagades för att ha förolämpat kan fortfarande ta fallet vidare själv, men enligt polisanmälan är det osäkert om han vill det.

Det var i förra veckan som Isovaara anmäldes för rasistiska tillmälen och grisljud mot vakten. Han påstod att han blivit rånad av två invandrarkillar som hade hjälpt honom upp i rullstolen. Senare visade det sig att hans väska inte alls stulits utan att han glömt den på en restaurang.

I torsdags lämnade han riksdagen och partiet. Nu har han ersatts av Markus Wiechel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela