Söndag 17 Okt
Stockholm

Kartellen-Sebbe hotade Åkesson – gästar regeringens seminarium

Kartellen-Sebbe hotade Åkesson men får ändå delta i ett seminarium med regeringen.
1 av 7
Kartellen-Sebbe hotade Åkesson men får ändå delta i ett seminarium med regeringen. Foto: Faksimil från Twitter.com
Så här skrev Stakset på Twitter i januari.
2 av 7
Så här skrev Stakset på Twitter i januari. Foto: Faksimil Twitter
Sebastian Stakset har tidigare burit en tröja med en bild som visar hur Åkesson blir slagen.
3 av 7
Sebastian Stakset har tidigare burit en tröja med en bild som visar hur Åkesson blir slagen. Foto: Youtube
T-shirten där Jimmie Åkesson blir misshandlad har blivit anmäld av en person som anser att den ska försvinna och att ansvariga ska ställas till svars.
4 av 7
T-shirten där Jimmie Åkesson blir misshandlad har blivit anmäld av en person som anser att den ska försvinna och att ansvariga ska ställas till svars. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Sebastian Stakset arbetade på fryshuset med ungdomar på glid i samband med han riktade mordhotet mot Jimmie Åkesson.
5 av 7
Sebastian Stakset arbetade på fryshuset med ungdomar på glid i samband med han riktade mordhotet mot Jimmie Åkesson. Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
X Factor-aktuelle Malcolm Brandin tillsammans med Kartellen-Sebbe.
6 av 7
X Factor-aktuelle Malcolm Brandin tillsammans med Kartellen-Sebbe. Foto: Instagram/http://web.stagram.com/n/sebbestakset/
Som Nyheter24 tidigare har rapporterat om är det inget tryckfrihetsbrott att ha en t-shirt där sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson blir slagen i ansiktet.
7 av 7
Som Nyheter24 tidigare har rapporterat om är det inget tryckfrihetsbrott att ha en t-shirt där sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson blir slagen i ansiktet. Foto: Faksimil Facebook

Gangsterrapparen Sebastian Stakset skrev att han ville tortera Jimmie Åkesson med en avbitartång. Nu har han bjudits in till ett seminarium där Regeringens framtidskommission deltar. – Det är helt sjukt, säger Åkessons presschef Linus Bylund.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Här är hoten

"Jimmie Åkessons mammas fitta! Vill tortera han i 3 dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödingar me! Jag vill döda bögen." - skrev han på twitter den 21 januari.

En uttalande som väckte starka reaktioner.

"Alla SD anhängare som skriver till mig: knulla era mammor! Har ingenting att säga er! Min dialog till er går så här: jag fucking nockar er."

I efterhand har Kartellsen-Sebbe raderat tweetsen om Jimmie Åkesson.

"Det är fantastiskt att se alla mordhot jag fått sen i går! Ville bara se vad ni gick för! Ursäktar för mitt språkval speciellt till Aron och pappa.".

Jimmie Åkesson har polisanmält hoten.

STOCKHOLM. I januari i år skrev rapparen Sebastian "Sebbe Staxx" Stakset på Twitter att han ville "tortera ihjäl" Jimmie Åkesson. Hotet utreds just nu av åklagarmyndigheten för säkerhetsmål och Kartellen-Sebbe kan komma att åtalas för olaga hot.

Tidigare har han även poserat i en t-shirt med en bild på partiledaren som blir slagen

"Man verkar inte se allvaret i det här"

Nu skriver Expressen att rapparen blivit inbjuden till ett seminarium den 9 januari nästa år då rapporten "Framtiden och samhällets grundläggande värden" ska presenteras. På pressmeddelandet finns både regeringskansliets och framtidskommissionens, som leds av statsminister Fredrik Reinfeldt, logotyper.

Jimmie Åkessons presschef Linus Bylund säger till Expressen att han inte är förvånad.

– Det är helt sjukt, men samtidigt är det kanske ganska väntat. Regeringen har ju inte reagerat tidigare på detta. Man verkar inte se allvaret i det här, och det är obehagligt.

Har tidigare dömts till fängelse

Framtidskommissionens kanslichef Jesper Strömbäck ser inga problem med Staksets medverkan i seminariet.

– Jag tror att det skulle bli väldigt problematiskt om vi skulle göra en bakgrundscheck på alla som är med. Den organisationen har vi inte, vi är inte Säkerhetspolisen, säger Strömbäck som betonar att det är studieförbundet Bilda som arrangerar seminariet och att framtidskommissionen endast deltar.

Sebastian Stakset själv skriver på Twitter att han inte hört någonting om seminariet.

Enligt Expressen dömdes Sebastian Stakset till ett års fängelse 2008 för bland annat medhjälp till rån, häleri och vapenbrott. Han har tidigare suttit i fängelse i sammanlagt fem år.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela