Fredag 30 Jul
Stockholm

V lika stora som SD enligt ny mätning

SD:s partiledare Jimmie Åkesson och Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt.
1 av 3
SD:s partiledare Jimmie Åkesson och Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. Foto:
Stefan Löfven får allt högre förtroendesiffror.
2 av 3
Stefan Löfven får allt högre förtroendesiffror. Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / Henrik Montgomery
Medan Reinfeldt vinner allt mindre på att kräva ett regeringsunderlag av Stefan Löfven när två av allianspartierna gränsar på att åka ur.
3 av 3
Medan Reinfeldt vinner allt mindre på att kräva ett regeringsunderlag av Stefan Löfven när två av allianspartierna gränsar på att åka ur. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna ligger båda kring åtta procent av rösterna ett drygt halvår kvar innan riskdagsvalet.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
C och KD fortsatt på gränsen

Centerpartiet och Kristdemokraterna hamnar i mätningen på 3,5 procent och fortsätter alltså ligga i riskzonen för att hamna under fyraprocentspärren.  

I en mätning som Ipsos gjort på uppdrag av Dagens Nyheter får de tre rödgröna partierna tillsammans 52,0 procent medan de fyra borgerliga hamnar på 37,8 procent. 

Det är jämnt mellan Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som båda ligger kring åtta procent av rösterna.

Större förtroende för Löfven

Reinfeldts goda anseende som statsminister har länge varit ett blått trumfkort men nu börjar Socialdemokraternas Stefan Löfven knappa in enligt DN. 

– När vi mäter väljarnas förtroende för statsministerkandidaterna på fem uppgifter som en statsminister har att utföra ser vi att Reinfeldt tappar på två medan Löfven knappar in på samtliga. Löfven är en mycket starkare konkurrent om statsministerposten än vad hans företrädare har varit, säger Johanna Laurin Gulled, opinionsanalytiker på Ipsos till DN.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela