Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alliansens underhållare efter kritiken: "Känner mig ledsen"

Peter Rylander är ledsen över att bli kallad för pajas.
1 av 3

Peter Rylander är ledsen över att bli kallad för pajas.

Youtube / TV4

God stämning under Alliansens valkickoff.
2 av 3

God stämning under Alliansens valkickoff.

Youtube / TV4

Alliansen klappar igång sig själva under sin valkickoff.
3 av 3

Alliansen klappar igång sig själva under sin valkickoff.

Youtube / TV4

Nyheter | 09/06/2014 16:08

Alliansens kick-off har hånats i både sociala och etablerade medier. Nu berättar Peter Rylander, underhållaren, om sina känslor kring att kallas pajas och clown.

SVERIGE. Alliansens kickoff-aktiviteter var en av förra veckans stora snackisar. På scenen showade underhållaren Peter Rylander, vars uppgift var att få deltagarna att komma i stämning. 

Hånades

Alliansen, och till viss del Peter Rylander, fick utstå svidande kritik i såväl tidningar som sociala medier.

”Vi försökte få med Moderaterna i programmet idag. De sa att de var upptagna med sitt alliansmöte. Det vill säga detta”, skrev Emanuel Karlsten på Twitter.

”Hitta takten, uppmanar clownen på scen nu. #val2014”, fortsatte Niklas Svensson och syftade på Peter Rylander. 

"Tänk er ett studentflak, fast man står still och alla är nyktra" twittrade bloggaren Tobias Boström.

I Dagens Media kallade pr-experten Paul Ronge aktiviteten för "totalknäpp", och en rad andra pr-rådgivare talade om vad Alliansen borde ha gjort istället.

"Uppgiven och ledsen"  

Peter Rylander är ledsen över hur han beskrivs i de olika medierna. 

– Jag pratar nu utifrån vilka ord som används när tidningar beskriver det här, pajas och clown till exempel. Det är synd att jag, som föreläser i skolor om nätmobbning, blir kallad för sånt. Om en 13-årig elev läser något sådant så är det större risk att den eleven skriver nedsättande om andra människor på nätet vid ett senare tillfälle, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag känner mig uppgiven och ledsen över att jag blir angripen och kallad clown och pajas. Det här är mitt jobb. När jag gör något bra, jobbar med event på andra organisationer, företag och fester för både barn och vuxna, då klagas det inte, men nu när det är Alliansen: då klagas det.

"Alliansen nöjda"

Enligt underhållaren handlar allt om att sprida glädje, något som Alliansen ska ha varit nöjda med.

– Att skapa sammanhållning och glädje är hela meningen med en kickoff. Alliansen var nöjda. De ville ha glädje, och jag gjorde mitt jobb. Det var flera som kramade om mig efteråt och sa att det var bra, säger Peter Rylander och utvecklar vidare:

– För mig är det ganska enkelt. Det här är mitt jobb – jag är professionell och jobbar med massor av olika event. Jag blir inhyrd till organisationer och företag för att få upp stämningen, och att människor sedan tycker att det är "pajigt" ruskar jag bara av mig. 

"Vem dömer?"

Peter Rylander har svårt att förstå varför människor hånar andra som dansar och har roligt. 

– Vem är domare över människor och säger att vi inte får dansa och vara glada? Vem är domare och kan säga det? Vem är det som kan komma och säga att det är "pajigt" och "clowningt?", säger han och fortsätter:

– Jag förstår att det kommer kritik om man skadar eller kränker någon, men jag förstår inte att det blir så mycket kritik när det handlar om lycka och glädje.

Se filmerna från Alliansens kickoff här: