Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sveket – det blir inget höjt barnbidrag

- 18/09/2015, 15:35
Enligt källor till ekot blir det ingen ökning av barnbidraget.
1 av 4

Enligt källor till ekot blir det ingen ökning av barnbidraget.

TT

Löftet var att bidraget skulle höjas med hundra kronor i månaden.
2 av 4

Löftet var att bidraget skulle höjas med hundra kronor i månaden.

Christine Olsson / CHRISTINE OLSSON

Magdalen Andersson.
3 av 4

Magdalen Andersson.

Maja Suslin/TT

Stefan Löfven.
4 av 4

Stefan Löfven.

Lars Pehrson / SvD / TT

Socialdemokraterna klarar inte av att infria vallöftet.

Det var en av frågorna som Socialdemokraterna gick till val på – men enligt uppgifter till Ekot blir det ingen höjning av barnbidraget. Stefan Löfvens parti gick till val på att man skulle höja barnbidraget för alla barn med 100 kronor i månaden, upp till 1 150 kronor.

Bild: TT

Något som man misslyckades med att få in i den förra budgeten.

– Det är också så att om man inte får egen majoritet, då får man inte igenom allt det man vill. Det finns ju många år kvar på mandatperioden så jag hoppas naturligtvis att vi kan återkomma med fler delar i vårt valmanifest senare år, sa finansminister Magdalena Andersson om det hela då enligt Ekot.

Bild: TT

Och nu finns alltså förslaget inte heller med i den nya budgetpropositionen som presenteras i nästa vecka, i alla fall inte enligt Ekots källor.

Ekot skriver att det ska bero på att Vänsterpartiet och MIljöpartiet vill prioritera "satsningar på andra välfärdsreformer, till exempel en höjd grundnivå i föräldrapenningen". Något som i sådana fall alltså gör så att barnbidragshöjningen får stå tillbaka.

Borde barnbidraget höjas?