Håkan Juholt om varför stödet för Sverigedemokraterna ökar.
1 av 2
Håkan Juholt om varför stödet för Sverigedemokraterna ökar. - Foto: tt bild
Håkan Juholt, tidigare partiledare för Socialdemokraterna.
2 av 2
Håkan Juholt, tidigare partiledare för Socialdemokraterna. - Foto: tt bild

Håkan Juholt: Därför ökar stödet för Sverigedemokraterna

Håkan Juholt har fått nog av politiken. Från och med nästa år lägger han ner helt, men han är bekymrad över läget i Sverige, och över SD:s framgångar.


I dag gjorde Socialdemokraternas förre partiledare Håkan Juholt klart att han lämnar politiken. Men innan han tar avsked vill han ge en känga åt Sverigedemokraterna, och även kritik mot det politiska läget.

– Sverigedemokraterna få sina opinionsframgångar bland människor som känner en oro inför framtiden. Det är inte människor som över en dag blivit främlingsfientliga eller rasister. De är oroliga inför framtiden, om pensionerna och välfärden. Tror man inte på välfärden och jämlikheten blir man egoistisk och vill se över sitt eget hus, säger Håkan Juholt.

Han kommer från och med nästa höst lämna politiken helt, men menar att Socialdemokraterna har ett stort ansvar inför framtiden.

– Den samhällsstämning vi haft de senaste åren, det är i den miljön SD får sina framgångar, och då är det Socialdemokraternas uppgift att ingjuta framtidstro. Om man tror på framtiden kan man välja att se människor som en resurs, inte en belastning. Då inser man att vi är inte för många, vi är för få i Sverige. Men även de andra partierna har ett ansvar att få folk att tro på framtiden, säger Juholt till Nyheter24.

Läs en längre intervju med Juholt och om varför han lämnar politiken HÄR.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
har han rätt?
Tack för din röst!