Ebba Busch Thor: SD är inte ett rasistiskt parti

- 01/09/2016, 10:40 -
Ebba Busch Thor verkar inte ha några större problem med SD.
1 av 2

Ebba Busch Thor verkar inte ha några större problem med SD.

TT

Ebba Busch Thor.
2 av 2

Ebba Busch Thor.

TT

Kristdemokraternas ledare tycker SD har en jobbig historia, men att de inte är rasister längre.

Debatten om vilka som ska styra Sverige efter nästa val går varm just nu. Senast i helgen gick Jimmie Åkesson från Sverigedemokraterna ut och meddelade att han ville regera tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna.

Dagen efter sa Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra i en intervju i SVT att samarbete inte var aktuellt och att SD är ett rasistiskt parti.

Men nu menar Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor att hon minsann inte tycker SD är rasister.

– Nej, det gör jag inte om vi talar om SD:s officiella politik i dag, men partiet har en historia sprunget ur en rasistisk rörelse. Jag har mött sverigedemokrater som är rasister, men det har jag gjort också i andra partier, säger Ebba Busch Thor till tidningen Dagen.

Ebba Busch Thor
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor

Ebba Busch Thor skulle heller inte se några problem med att sitta i en Alliansregering som styr med stöd av SD.

– För oss är ett samarbete med SD inte aktuellt. Däremot har jag varit tydlig med att vi kristdemokrater ska gå fram med vår politik och Alliansen ska vara beredd att gå fram med vår politik gemensamt. Om något annat parti i riksdagen väljer att stödja det, det måste vara upp till dem, säger Busch Thor till Dagen.

Du har väl koll på vad som hände när sångerskan Eva Dahlgren vågade kritisera Jimmie Åkesson? Jo, trollen spårade så klart fullständigt. Läs mer om det här.

Borde SD och KD samarbeta?