Ebba Busch Thor verkar inte ha några större problem med SD.
1 av 2
Ebba Busch Thor verkar inte ha några större problem med SD. - Foto: TT
Ebba Busch Thor.
2 av 2
Ebba Busch Thor. - Foto: TT

Ebba Busch Thor: SD är inte ett rasistiskt parti

Kristdemokraternas ledare tycker SD har en jobbig historia, men att de inte är rasister längre.


Debatten om vilka som ska styra Sverige efter nästa val går varm just nu. Senast i helgen gick Jimmie Åkesson från Sverigedemokraterna ut och meddelade att han ville regera tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna.

Dagen efter sa Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra i en intervju i SVT att samarbete inte var aktuellt och att SD är ett rasistiskt parti.

Men nu menar Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor att hon minsann inte tycker SD är rasister.

– Nej, det gör jag inte om vi talar om SD:s officiella politik i dag, men partiet har en historia sprunget ur en rasistisk rörelse. Jag har mött sverigedemokrater som är rasister, men det har jag gjort också i andra partier, säger Ebba Busch Thor till tidningen Dagen.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor

Ebba Busch Thor skulle heller inte se några problem med att sitta i en Alliansregering som styr med stöd av SD.

– För oss är ett samarbete med SD inte aktuellt. Däremot har jag varit tydlig med att vi kristdemokrater ska gå fram med vår politik och Alliansen ska vara beredd att gå fram med vår politik gemensamt. Om något annat parti i riksdagen väljer att stödja det, det måste vara upp till dem, säger Busch Thor till Dagen.

Du har väl koll på vad som hände när sångerskan Eva Dahlgren vågade kritisera Jimmie Åkesson? Jo, trollen spårade så klart fullständigt. Läs mer om det här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde SD och KD samarbeta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.