Lördag 20 Aug
Stockholm

Moderaterna till attack mot regeringens politik: “Hyckleri!”

Johan Forssell kritiserar regeringen.
1 av 2
Johan Forssell kritiserar regeringen. Foto: TT
Justitieminister Morgan Johansson.
2 av 2
Justitieminister Morgan Johansson. Foto: TT

Moderaternas Johan Forssell tycker inte att regeringen gjort tillräckligt för att stoppa terrorismen – nu kräver M hårdare tag.

Kommentera (25)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På måndag, drygt två veckor efter den fruktansvärda attacken vid Åhléns, där fyra människor dödades, kommer regeringen och oppositionen mötas i samtal om hur man ska förhindra framtida terrordåd.

En av toppolitikerna inom Moderaterna som redan nu går till hårt angrepp mot regeringen är Johan Forssell. Han menar att polisen behöver stärkta resurser för att kunna verkställa utvisningar. Detta med bakgrund av att misstänkte terroristen Rakhmat Akilov, egentligen skulle ha utvisats.

– Den här personen borde ju inte varit i Sverige. Vi måste veta vem som befinner sig i landet och har man inte uppehållstillstånd ska man inte vara i Sverige, säger Johan Forssell till Nyheter24.

De krav Moderaterna kommer ta med sig till förhandlingarna är bland annat fler poliser, ökade resurser, och att fler personer som fått avslag på sin asylansökan måste sättas i förvar.

Moderaterna vill också ha fler kontroller av vilka som befinner sig i Sverige. Forsell kritiserar justitieminister Morgan Johansson för att regeringen inte gjort tillräckligt. Men också hur Johansson lät under Reva-debatten 2014, och hur det låter nu.

– Det är ett stort mått av hyckleri, när regeringen nu yrvaket börjar prata om detta och till och med om att sätta fotboja på folk. Varför har man inte gjort något tidigare? Man har ändå suttit i regering i 30 månader.

Sverigedemokraterna har blivit portade från terrorsamtalen, och kommer inte att vara med nu på måndag. Det tycker Johan Forssell är märkligt.

– Rent generellt finns det ett egenvärde i att ha så stor uppslutning som möjligt i så pass viktiga frågor som gäller terrorism, försvaret och rikets säkerhet, säger Forssell.

Du tycker med andra ord att det är lite konstigt att SD inte är med?

– Jag tycker det är bra med så bred uppslutning som möjligt. Då förutsätter jag att man pratar med alla partier.

Morgan Johansson har avböjt att kommentera.

LÄS MER: Rakhmat Akilov fångades på film – två timmar före attacken

Borde Sverigedemokraterna få vara med vid samtalen?
Tack för din röst!
Kommentera (25)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.