Tisdag 30 Nov
Stockholm

Svenska högern förstår nog inte hur tung deras vecka varit

Karl Anders Lindahl
Vilka vänder sig Kristersson och Åkesson till egentligen?. Foto: Instagram/Facebook/Nyheter24

Det har varit en tung vecka för Sverigedemokraterna och Moderaterna – men frågan är om de ens inser de själva, skriver Karl Anders Lindahl.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har varit en svajig vecka för den svenska högern. Men frågan är om vänstern haft det så värst mycket bättre. 

Det började med Moderaternas Ulf Kristersson och jaktbilden. Du vet, den som fick tas ner efter bara några timmar? Vi tar väl och tittar på den en gång till. 

Ulf Kristerssons berömda bild (Facebook)

Sen Jimmie Åkessons resa ner till Grekland, och utdelandet av flygblad. Bilder på en överlycklig Åkesson på flygplanet och en jackbeprydd SD-ledare vid gränsen delades friskt. 

Jimmie Åkesson på flyget (Instagram)

Strategin är tydlig – vinn internet! Slå igenom bruset!

Problemet här är bara att de flesta politiker och strateger lever i en bubbla där nästan allt handlar om hårda tag och restriktioner. 

Man hänger på Twitter och tror att ”diskussionen” där representerar svenska folket, man ser hur Curre, Benny, Jeppe och Carina skriver ”UT MED DOM!!!” i kommentarerna och tänker att ”ja jo, det är ju så folket verkligen känner”.

Inte konstigt att Jimmie Åkesson skriver under sitt flygblad med ”Svenska folket”. Förmodligen tror han på riktigt att en majoritet av svenska folket hade skrivit under det där pappret om de bara fått chansen. 

Den tysta majoriteten

Samtidigt mobiliseras tusentals människor i grupper där man vill visa att SD inte företräder just dem. Det mejlas till Jimmie Åkesson, det skrivs protestlistor. 

Här finns en sida i opinionen som faktiskt sällan ses i debatten – den tysta majoriteten om man så vill. 

Och tro inte att vänstern har haft en mycket bättre vecka än högern. Man kan helt enkelt inte tillfredsställa alla arga öppnagränserna-ivrare där ute i landet. 

Socialdemokraterna vill inte ha invandring, Vänsterpartiet vet inte riktigt hur det skulle gå till och Miljöpartiet sitter i knät på Löfven. 

I andra partier kommer det möjligtvis ett rytande från ungdomsförbundet men inte mycket mer än så. 

I andra länder har vi sett hur rörelser lyckats vinna just denna tysta majoritet. De unga och de gamla. De besvikna och undanskuffade. 

Den som lyckas göra det kommer kunna hota den politiska ordningen på allvar i Sverige. 

/Karl Anders Lindahl


LÄS MER: Busch Thor till attack mot Åkesson: "Tramsigt"

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela