Måndag 6 Dec
Stockholm

Försvaret av Kent Ekeroth är på riktigt det dummaste jag någonsin sett

1 av 2
2 av 2

Karl Anders Lindahl skriver om målet mot Ekeroth, om fansens försvar om och selfies med Gudrun Schyman

Kommentera (53)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

I dagarna bestäms det om Sverigedemokraternas toppolitiker Kent Ekeroth döms för ringa misshandel eller inte. 

För dig som inte hängt med så står SD:s före detta rättspolitiske talesperson åtalad för att ha klippt till en kille i en krogkö i vintras. Som mest kan Ekeroth dömas till ett halvår på kåken för ringa misshandel. 

Om han är oskyldig eller inte får domstolen så klart avgöra. Men låt oss titta lite på vilken typ av argument som används av dem som vill se Ekeroth gå fri – alltså hans lilla nätarmé. 

I SD-märkta Facebook-grupper pågår diskussionerna för fullt. Där är de allra flesta överens om att Kent Ekeroth borde frias oavsett om han är skyldig eller inte. Där kallas personen som Ekeroth ska ha slagit för “dryg kommunist”. Det sprids också en bild där han låtit sig fotograferas med Gudrun Schyman

Vad en gammal bild har att göra med att bli misshandlad framgår inte riktigt, men i kommentarerna skämtas det om rödvin och att det stinker. 


Den Ekeroth-vänliga sajten Avpixlat har tagit det hela ett steg längre. Sajten försöker mena på att den misshandlade tillhör någon slags våldsvänster, eftersom hans mamma sjöng vänstersånger för honom som barn och att han berättar att han blockerat SD från att komma in på skolor. Vad har då detta med en misshandel i krogkö att göra? Det får vi inte veta. 

Men vänta! Det blir fanimig ännu dummare! Avpixlat skriver också att ett av vittnena i rättegången “enligt uppgift” läser genusvetenskap på Södertörn. Ännu än gång är det oklart vad detta har med bråket i krogkön att göra. 

Det verkar som att Kents fans anser att alla till vänster om SD är vänsterextremister och våldsbejakare, och att det därför är okej att misshandla eller åtminstone misstro dem. Alla som inte är sverigedemokrater ska avhumaniseras och förlöjligas. Tänker man på det är det faktiskt väldigt skrämmande. 

Nej, Jimmie Åkesson kommer inte bli statsminister – här är varför

Tror du Ekeroth går fri?
Tack för din röst!
Kommentera (53)
Kopiera länk
Dela