Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vänstern fruktar Ulf Kristersson – med all rätt

- 02/11/2017, 11:49 -

TT/Nyheter24

Moderaterna borde inte bli arga över motståndet mot Kristersson. De borde ta det som ett betyg på att det går bra för M.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Efter att Moderaterna bytte ut Anna Kinberg Batra mot Ulf Kristersson har det hänt något i svensk politik. Det känns liksom i luften att saker och ting är annorlunda nu. 

Moderaterna är tydligt på offensiven. Man hårdlanserar Kristersson som en vuxen och icke-gnällig politiker som vill ha seriösa samtal istället för oneliner-debatter. 

Det är ett ganska smart sätt att säga ”vår partiledare är kanske inte så kul, men han är åtminstone allvarlig”. Det kan vara ett smart drag, samtidigt som det finns en risk att väljarna tycker han är lite väl stel och Moderat-tråkig. 

Dessutom vill Moderaterna dessutom lägga över regeringsbildandet och eventuellt stöd av SD på Socialdemokraterna. Det är ett djärvt drag, men det kan också funka. 

Och på nätet märks det tydligt att något har hänt. Ilskan från vänster riktas inte längre mot Sverigedemokraterna, inte på samma sätt som den gjordes för bara månader sen. Nu är det Kristersson som är målet för vreden. Man vill avslöja, klä av och håna Kristersson på ett sätt man aldrig ville med Anna Kinberg Batra. 

Anledningen kanske är Kristerssons smekmånad i medierna och uppåtstigande opinionssiffror. Vänstern har till slut hittat en värdig motståndare i nya Moderat-ledaren Ulf Kristersson. 

Vänstern fruktar Kristersson. Med all rätt. För första gången sen Reinfeldt-dagarna har S+V+MP fått en rejäl utmaning från rivalen till höger. Samtidigt faller Sverigedemokraterna i opinionen och tappar allt eftersom rollen som sossarnas huvudfiende.

En sak är säker: Vi har ett väldigt spännande år framför oss. 

Nyfikne på hur mycket Kristersson tjänar? Det kan du läsa om här!

ÄR DU RÄDD FÖR ULF?