- Foto: TT/Nyheter24

Vänstern fruktar Ulf Kristersson – med all rätt

Moderaterna borde inte bli arga över motståndet mot Kristersson. De borde ta det som ett betyg på att det går bra för M.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Efter att Moderaterna bytte ut Anna Kinberg Batra mot Ulf Kristersson har det hänt något i svensk politik. Det känns liksom i luften att saker och ting är annorlunda nu. 

Moderaterna är tydligt på offensiven. Man hårdlanserar Kristersson som en vuxen och icke-gnällig politiker som vill ha seriösa samtal istället för oneliner-debatter. 

Det är ett ganska smart sätt att säga ”vår partiledare är kanske inte så kul, men han är åtminstone allvarlig”. Det kan vara ett smart drag, samtidigt som det finns en risk att väljarna tycker han är lite väl stel och Moderat-tråkig. 

Dessutom vill Moderaterna dessutom lägga över regeringsbildandet och eventuellt stöd av SD på Socialdemokraterna. Det är ett djärvt drag, men det kan också funka. 

Och på nätet märks det tydligt att något har hänt. Ilskan från vänster riktas inte längre mot Sverigedemokraterna, inte på samma sätt som den gjordes för bara månader sen. Nu är det Kristersson som är målet för vreden. Man vill avslöja, klä av och håna Kristersson på ett sätt man aldrig ville med Anna Kinberg Batra. 

Anledningen kanske är Kristerssons smekmånad i medierna och uppåtstigande opinionssiffror. Vänstern har till slut hittat en värdig motståndare i nya Moderat-ledaren Ulf Kristersson. 

Vänstern fruktar Kristersson. Med all rätt. För första gången sen Reinfeldt-dagarna har S+V+MP fått en rejäl utmaning från rivalen till höger. Samtidigt faller Sverigedemokraterna i opinionen och tappar allt eftersom rollen som sossarnas huvudfiende.

En sak är säker: Vi har ett väldigt spännande år framför oss. 

Nyfikne på hur mycket Kristersson tjänar? Det kan du läsa om här!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
ÄR DU RÄDD FÖR ULF?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.