Gustav Holmström och Magda Omerspahic.
Gustav Holmström och Magda Omerspahic. - Foto: Irena Pozar

Tio steg till hur du börjar älska dig själv

Relationsexperterna ger dig tio tips på hur du börjar älska dig själv mer.


Får du inte nog?

Gustav Holmström och Magda Omerspahic är nyhetsreportrar på Nyheter24.

Följ Gustav på Twitter: @HolmstromGustav

Följ Magda på Twitter: @MagdaOmerspahic

RELATIONER. Vi har hört det och ni har hört det – det där med att man måste älska sig själv innan man kan ge sig på att älska någon annan – det stämmer. Nyheter24:s relationsexperter Magda Omerspahic och Gustav Holmström guidar dig genom de tio stegen till bättre självälsk.

Gustavs tips:

Gör saker som gör dig glad

Det är lättare att älska någon som är glad. Därför ska du se till att vara glad genom att göra saker som gör dig glad. Äta chips, till exempel.

Ha inställningen att allt är najs

Om allt är najs är det lättare att leva. Det är också lättare att bli totalt världsfrånvänd och galen. Men det skiter du ju i, allt är ju najs.

Tänk på kattungar

Eller hundvalpar. Eller något annat gulligt. Sen tittar du dig i spegeln. Du kommer att se nästan lika gullig ut själv. Najs!


Träna

Efter träningen kan du nämligen basta. Det är ju älskvärt.

Tänk på hur jävla duktig du är

Något fint har du säkert gjort. Kolla igenom ditt Instagramflöde och påminn dig själv om den där gången då du gjorde den otroliga uppoffringen att skänka typ 50 spänn till välgörenhet och bara skröt om det med en enda liten bild. Härligt!

Magdas tips:

Acceptera dina flaws

Det bara är så – du måste acceptera allt med dig själv, både det positiva och det negativa även om det är asjobbigt. Men acceptansen brukar alltid vara första steget – oavsett problem (eller missbruk). 

Boostbox

Okej, jag erkänner, detta är liiiite cheesy men det hjälper verkligen! Skriv ner alla gulliga ord, printscreeena alla komplimanger du får på Insta och skriva ut alla bilder du känner dig fin och bäst i hela världen på och samla allt i en bok eller en box.

När allt är dåligt så tar du fram ditt bevismaterial och läser allt och grinar lite över hur himla bra du är.

Njut av ensamheten

Lättare sagt än gjort, MEN, satsa på dig själv. Boka inte upp dig på massor med grejer bara för att du inte ska vara ensam utan ta den tiden TILL att vara ensam och jobba på din ensamhet. Den som klarar att vara ensam klarar av allt.

Stå emot skitstövlar

Skitstövlar gör inget gott för din självkänsla och stärker dig inte förrän du dumpar dem.

Att ha ett förhållande med någon som suger din energi och behandlar dig som skit är inte värd att ha. 

Eller som min pappa brukar säga: Hellre vara ensam än i dåligt sällskap.

Våga vara ärlig

De flesta har svårt med ärlighet och det är inget nytt, men om det är någon relation det kommer att gynna dig i så är det i relationen till dig själv.

Jag uppmuntrar inte till oärlighet i andra relationer men i slutändan så är det bara en människa du inte kan göra slut med – och det är dig själv.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kosttillskott återkallades – flera döda

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.