Torsdag 16 Sep
Stockholm

Tio sätt att ta dig igenom ett break-up på

Gustav Holmström och Magda Omerspahic.
Gustav Holmström och Magda Omerspahic. Foto: Irena Pozar

Ibland tar relationer slut. Deppa inte för det. Här är en walkthrough för att ta dig genom den värsta tiden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Får du inte nog?

Gustav Holmström och Magda Omerspahic är nyhetsreportrar på Nyheter24.

Följ Gustav på Twitter: @HolmstromGustav

Följ Magda på Twitter: @MagdaOmerspahic

TRENDER. Nyheter24:s relationsexperter Magda Omerspahic och Gustav Holmström är tillbaka.

Förra veckan listade de tio tecken på ett du är superkär och denna vecka låter det aningens deppigare då duon ger dig tio tips på hur du tar dig igenom ett jobbigt break-up.

Ingen vill göra slut, men ibland så måste man.

Gustavs tips:

Fly

Hellre fly än illa fäkta. Och eftersom att du är singel har du uppenbarligen fäktat illa. Så ta dig bort, stick ut på en resa, upptäck något nytt. Är du riktigt klyschig så upptäcker du något nytt om dig själv också.

Tänk positivt

Var inte din gamla partner egentligen ett as? Antagligen inte, eftersom att ni trots allt var tillsammans men man kan ju i alla fall låtsas. Så låtsas som att det är något bra.


Make over

Ett uppbrott är ju ett perfekt tillfälle att ge sig själv en rejäl make over. Det har jag sett på film. Och finns det några som vet vad riktig kärlek är så är det Hollywoodproducenter.

Tid

Säga vad man vill om att vara i ett förhållande, men det är en tidstjuv. Nu får du tid över till annat. En ny hobby kanske? Om inte annat har du tid på dig att kolla igenom alla bilder från ditt före detta förhållande och gråta. Det tar tid att komma över saker också.

På den igen bara!

Det finns mer fisk i sjön, och så vidare.

Magdas tips:

Gråta, lipa, grina, snyfta

Få ut alla känslor. Gråt till skitsorgsen musik, gråt tills dina pupiller inte längre syns av dina påsar under och över ögonen, gråt tills du är uttorkad.

Fulgråten när den är som bäst:

Rensa hemma

Börja med att rensa bort allt. Med allt så menas ALLT. Spara inte gulliga lappar, kläder eller hens favoritflingor i skåpet. Inget får påminna om ditt ex nu i detta otroligt sköra läge.

Har du svårt för att göra dig av med saker eftersom du är för sentimental så lägg undan allt i en låda som du inte öppnar förrän ett år senare (om ens det).

Rensa i sociala medier

Rensa foton, avtagga dig, "avfölj" hens kompisar som ofta lägger upp bilder eller taggar ditt ex. Avfölj på Twitter, Insta och för över alla bilder från mobilen till datorn och in i ett mapp som du byter namnet på till nått du aldrig kommer att minnas.

Tre år senare råkar du hitta den mappen och då gör det inte lika ont.

Semestra

Har du tid, cash och möjlighet så åk iväg. Det behöver inte vara Bahamas, det kan lika gärna vara hem till päronen eller över sundet liksom.

Gör något helt annat!

Skriv av dig

Nu menar inte vi att du ska sätta dig ner och twittra ut om hur otroligt odräglig, vidrig och elak din partner var – för det ser verkligen inte okej ut. Dessutom framstår du som den elaka när du håller på som du gör.

Skriv för dig själv i stället. Korta anteckningar, kanske dagliga, eller en gång i veckan, eller när det passar. Men så att du får ner alla känslor och tankar.

Bonustips: Mår du dåligt och vet att det egentligen var bra att det tog slut MEN du känner också att risken är stor att du går tillbaka till din partner så gör följande:

Skriv en lista och radda upp ALLA de saker som du störde dig på med hen, egenskaper, utseendesgrejer, beteendegrejer, allt som irriterade dig medan ni var ihop.

Ta fram den listan – när det känns som att det enda som spelar någon roll i världen är hen –  och läs den.

Då lär detta vara din enda reaktion:


Kommentera
Kopiera länk
Dela