Oskar inspireras enormt av Zara Larsson.
1 av 3
Oskar inspireras enormt av Zara Larsson. - Foto: Privat / Instagram
Och därför kom den spontana "Lush life"-tatueringen till.
2 av 3
Och därför kom den spontana "Lush life"-tatueringen till. - Foto: Privat
Oskar har flera tatueringar bland annat en som inspirerats av Kent.
3 av 3
Oskar har flera tatueringar bland annat en som inspirerats av Kent. - Foto: Privat

Här är Oskars hyllningstatuering till Zara Larsson: "Det blev lite spontant"

Det var dags för en spontan tatuering – och då föll valet på Oskars favoritlåt med Zara Larsson.


Oskar Wiik, 21, var på festivalen Uport i hemstaden Ulricehamn och fick där syn på att Tattoo Söder hade flyttat hela sin tatueringsstudio till området.

– Det blev lite spontant. Eftersom de jobbade ideellt och skänkte alla pengar vi betalade till cancerforskningen så tänkte jag att det är klart man måste göra det, säger Oskar till Nyheter24.

Och vad föll valet på? Jo, en hänvisning till låten som varit på repeat i Oskars hörlurar.

– Jag lyssnade säkert på "Lush life" 95 gånger om dagen då och Zara Larsson är verkligen en sån fantastisk människa. Dessutom tycker jag att alla borde leva lite mer "lush".

Privat

Det som gör att Oskar blir så inspirerad av Zara är, enligt hans utsago, att hon är en rak och härlig feminist samt en människa som många kan ställa sig bakom.

Dessutom så verkar hatet hon får på nätet bara göra henne starkare, eller?

– Ja precis. Det är nästan det mest inspirerade att hon fortsätter att vara precis den hon är. Hon ger igen och trycker tillbaka, säger Oskar.

Har du någon gång träffat Zara?

– Nej, men jag längtar tills den dagen.


Just den här tatueringen var verkligen inte den första – och inte heller den första inspirerad av en artist. På bröstet har Oskar tatuerat in en triangel som är inspirerad av Kents skiva "Tigerdrottningen".

Dessutom finns det "deathly hallows" på armen och en hel drös på fingrarna. Bland annat en för systrarna och en paragraf som symboliserar ideellt arbete.

– Jag har nog tio stycken nu, sist jag kollade, skrattar Oskar.

Privat

Oskar har just nu fullt upp som heltidsarvoderad ordförande för ideella SöderS, Södertörns högskolas studentkår, och som förbundssekreterare för RFSL Ungdom.

– Det är verkligen något häftigt med ideellt engagemang. Just nu har jag en paus från mina studier då jag fokuserar på det arbetet, säger Oskar till Nyheter24.

Tidigare har Oskar studerat genusvetenskap och framtidsplanen? Det är att bli en gymnasielärare som fortfarande lever "Lush life".

Som du kan lyssna på här för att feeling:


Läs också om Johnny som älskar sina Kylie Jenner-tatueringar – eller om PH-Tarzan som möttes av hat efter att ha tatuerat sig.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande och roliga nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja tatuera in en låt med Zara Larsson?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.