Det har kommit nya rykten om startdatumet för fjärde säsongen.
Det har kommit nya rykten om startdatumet för fjärde säsongen. - Foto: NRK (montage)

Nya ryktet om Skams fjärde säsong: "Kommer sändas i slutet av…"

På forumet Reddit har en användare delat när fjärde säsongen av Skam har premiär. Sanningen är att inlägget inte är helt falskt.


Skam-fansen har törstat efter att NRK ska släppa ett startdatum för den fjärde säsongen av succéserien. Bland annat flockas fansen på skaparen Julie Andems Instagram-konto varenda gång hon lägger ut en bild.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om fan-teorier rörande vem som kommer bli huvudeperson. För inte ens det vet vi ju ännu! Här kan du läsa om några favorit-teorier och här kan du läsa om tecken på att det faktiskt kommer bli Sana.

Kommer ni förresten ihåg när det var Skam-fans som photoshoppade ett inlägg från Vildes, eller skådisen Ulrikke Falchs, Instagram? Crazy.

Facebook

Nu var det dags igen med obekräftade uppgifter som kommer från forumet Reddit. Där ska en finsk gymnasieelev ha skrivit att hen fått reda på uppgifter om när nästa säsong ska börja sändas på finska motsvarigheten till SVT kallad YLE:

"Hej, jag är en finsk gymnasieelev och idag fick vi ett meddelande från vår lärare om att YLE (Finlands nationella radio som också sänder Skam) söker efter fem fans som ska snapchatta om deras liv (riktiga händelser eller iscensatta) liknande Skam, och att de då ska få 300 euro var. De ska börja planera tillsammans med fansen i början av april och snapsen kommer sändas i slutet av april/början av maj. OCH HÄR ÄR DEN INTRESSANTA DELEN.

De vinnande fansen ska få se avsnitt från Skams säsong 4 innan de sänds!!!"

Giphy

Inlägget publicerades under söndagen och har mötts av krav från andra användare rörande bevis. Än har ingenting lämnats fram – och många skriver att det antagligen är fejk. Mest på grund av att Skam-avsnitten spelas in väldigt nära sändningsdatumen och att hela historien inte går ihop.

Inlägget publicerades dock som fakta på fansajten SkamTV – och har delats friskt på olika fangrupper på Facebook.

När Nyheter24 kontaktar YLE dementerar de inte uppgifterna. Tvärtom faktiskt så avslöjar de att det finns ett projekt i full gång.

– Även om det inte finns något samarbete mellan YLE och NRK så jobbar vi på ett eget projekt. Vi ger dock inte ut några avsnitt från fjärde säsongen i förtid till deltagarna och vi sänder avsnitten på finsk tv efter NRK, säger Esa Kukkonen, producent för YLE, till Nyheter24.

Så för att förtydliga så sysslar finska YLE med ett projekt som de kallar för "en Skam-liknande Snapchat-serie". De vet inte ens om det kommer sändas i närheten av Skams fjärde säsong. Serien är bara använd som inspiration.

Är inlägget överdrivet?

– Ja, det är överdrivet. Vi vet inte ens om när avsnitten kommer sändas i Norge, avslutar Esa Kukkonen.

I Norge känner man inte ens till det här finska projektet.

– Vi har ingen kommentar till när serien börjar då vi aldrig någonsin kommenterar seriestarten för Skam. Fans och alla andra får bara vänta med spänning. När det kommer till YLE-projektet så känner vi inte till det, men vi kommer att kolla på det närmare, säger Andreas Blaauw-Hval, PR-manager för Skam vid NRK, till Nyheter24.

Giphy

Så där ser ni. Vi blev inte klokare av när den fjärde säsongen kommer. Men däremot vet vi att inlägget inte var HELT falskt.

Läs också om hur du kan se Skam i Sverige trots att serien blockerats av NRK.

Kommer ni förresten ihåg när den här bilden ryktades vara den amerikanska versionen av Skam? Eller när Penetrator-Chris la ut en bild med Bieber som visade sig vara fantastiskt roligt photoshoppad?

/
Yle
/
/
/
/
NRK
Är du taggad på nästa säsong?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Klädåtervinnaren ansöker om konkurs

1 timme sedan

Israel planerar evakuering av Gaza

3 timmar sedan
Israels premiärminister Benjamin Netanyahus stab uppgav tidigt på måndagen att militären lagt fram en plan för evakuering av civila från Gaza tillsammans med en "operationsplan".

Tiotusentals marscherade för Bolsonaro

idag 00:22
Inför en enorm folkmassa i São Paulo förnekade Brasiliens förre ledare Jair Bolsonaro att han försökte iscensätta en kupp för att stanna vid makten efter sin valförlust i oktober 2022.

Ukraina: Navalnyj dog av blodpropp

igår 20:52
Den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj dog av "naturliga orsaker", närmare bestämt en blodpropp. Det säger Ukrainas Kyrylo Budanov, chef för Ukrainas militära underrättelsetjänst, till ukrainsk tv.

Macron värd för europeiskt Ukrainamöte

igår 19:50
Frankrikes president Emmanuel Macron är på måndagen värd för en främst europeisk konferens om hur stödet till Ukraina kan öka. Minst 17 stats- och regeringschefer har anmält närvaro i mötet som hålls i Élyséepalatset i Paris.

Misstänkt mord i centrala Stockholm

igår 19:44
En äldre person har hittats död i en lägenhet på Kungsholmen i centrala Stockholm. Det går inte att utesluta att ett brott ligger bakom dödsfallet och polisen har inlett en förundersökning om mord, skriver Expressen.