Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hjärnmusik ska provas på personal

Nyheter | 25/04/2009 15:24

Musiken ska få akutpersonal att jobba effektivare.

Amerikanska myndigheter försöker med hjälp av “hjärnmusik” öka effektiviteten och stresshantering hos utsatta arbetsgrupper såsom poliser, brandmän och ambulanspersonal. Först och främst ska brandmän få lyssna på denna så kallad "hjärnmusik".

Homeland Security's Science and Technology Directorate är en avdelning inom myndigheten för inrikessäkerhet som nu experimenterar med ljud för att undersöka hur ”instrumentell uppmärksamhetsmusik” kan öka fokus och minska stressymptom, enligt E24.

– På grund av den stress som är kopplad till ett akutfallsarbete så är vi intresserade av att hitta lösningar som hjälper dessa individer att hela tiden ligga på topp och få bra vila när de går av sitt skift, säger Robert Burns på inrikessäkerhetsmyndigheten till Wired.

Musiken påminner om Chopins sonater och lite "Mozarts sound”. Företaget Human Bionics skapar musiken. De har även en produkt på marknaden som kallas ”Hjärnmusikterapi”, som ska hjälpa människor med sömnbesvär.

Skrivet av: