Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Räddade livet på pojke med borr

Nyheter | 20/05/2009 10:27

Doktorn borrade i pojkens huvud med en verktygsborr. Det räddade hans liv.

En läkare från Australien räddade livet på en ung pojke med svåra skallskador. Detta genom att använda sig av en verktygsborr. Nicholas Rossi ramlade av sin cykel under fredagen och slog i huvudet i trottoaren.

När han anlände till sjukhus pendlade han mellan att vara vaken och medvetslös. Den jourhavande läkaren, Rob Carson, insåg direkt att 13-åringen led av en svår blödning på hjärnan. Han var medveten om att han bara hade några minuter på sig att lätta på trycket i hjärnan.

Men det lilla sjukhuset hade inte några neurologiska borrar tillgängliga och han använde sig då av det som fanns till hands – en verktygsborr.

– Läkaren kom över till oss och sade att han skulle borra i skallen och att detta var vår enda chans, berättar Michael Rossi, pojkens pappa, enligt Daily Express.

Föräldrarna blev om möjligt mer oroade när läkaren berättade att han aldrig genomfört ingreppet tidigare. I stället ringde han en neurologisk kirurg som gav honom några tips på hur han skulle gå tillväga.

Och ingreppet lyckades. Pojkens tillstånd är nu stabilt. Men Carson själv är blygsam över sin bedrift.

–Det är bara en del av jobbet, jag har en hel del duktiga människor som hjälper mig, säger han till Daily Express.

Skrivet av: