Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

För mycket cola förlamar dig

- 21/05/2009, 14:12 -

Ska du verkligen köpa den där Coca-Colan? Om du vill bli förlamad, så visst.

Tänk efter innan du köper med dig den där colaflaskan hem. Experter varnar nu för att colafanatiker kan drabbas av muskelförlamning. Detta eftersom innehållet i Coca-Cola ger kaliumhalten i blodet farligt låga värden.

Forskare försöker varna allmänheten genom att informera om en av personerna som drabbats av muskelförlamning till följd av cola-missbruk. Mannen arbetade som ostfarmare i Australien och drack cirka 4-10 liter Coca-Cola om dagen. Till sist blev hans lungor paralyserade – och han fick föras till sjukhus i ilfart.

Tillverkarna bakom produkten hävdar att den är säker, om den konsumeras i måttliga mängder.

– Miljontals människor i industrialiserade länder dricker minst 2-3 liter cola om dagen. Det gör att kaliumhalten hos dessa sjunker, ibland till farligt låga nivåer, säger forskaren Clifford Packer.

Moses Elisaf, mannen bakom studien, menar att det är de tre viktigaste ingredienserna i drycken som ställer till det för kroppen, nämligen glukos, fruktos och koffein, skriver Times Of India.

Full på coca-cola:

Skrivet av: