Containerspindel hyfsat ofarlig

Spindlarna som gömde sig på ett lager i Halmstad var inte farliga.(TT)


Spindlarna som gömde sig i containrar på Biltemas lager i Halmstad var inga farliga giftspindlar, visar en granskning av krypen som Naturhistoriska riksmuseet gjort.

Två från släktet klotspindlar och en så kallad dallerspindel. Sannolikt kan ingen av dem skada en människa, säger museets spindelexpert Torbjörn Kronestedt till Hallands Nyheter.

En av de anställda på lagret drabbades av en svullen ankel efter kontakt med ett av djuren och ytterligare en i personalen blev biten, men utan reaktion. Enligt företaget var det en miss av leverantören att godset i containern inte hade gasats före transporten från Kina.

Skrivet av:

Senaste nytt

Migrationsverket: Har skärpt insatserna

Ikea delar ut bonus på 3,5 miljarder till sina anställda – så fördelas pengarna

45 miljarder kronor. Ja, så stor är Ikeas vinst de senaste två åren. Och nu väntar en rejäl bonus till de anställda, rapporterar Dagens Industri.

Putin håller årlig presskonferens i december

Rysslands president Vladimir Putin håller sin årliga presskonferens den 14 december, meddelar Kremls talesperson Dimitri Peskov.

Rekordvarmt 2023 – och det blir värre

Krossade värmerekord, ökade utsläpp av växthusgaser och minskande isar i Antarktis. Det är kontentan när FN:s meteorologiska organisation WMO släpper en ny rapport lagom till klimatförhandlingarna i Dubai.

Stopp i all tågtrafik mellan Stockholm och Sundsvall

Det är stopp för all tågtrafik söderut från Sundsvall till Stockholm, uppger Trafikverket.

Naloxon-nässprayen som räddar tusentals liv

1 timme sedan
Efter åratal av diskussioner ska den livräddande naloxonsprejen nu kunna köpas receptfritt på apotek. Förhoppningen är att undvika fler dödsfall bland de som överdoserat opioider. Men vad är naloxon och hur räddar den liv?