Fredag 7 Okt
Stockholm

Pulvermjölk för kaffe spädbarnsrisk

Ett märke av pulvermjölk för kaffe ges till spädbarn i Laos av föräldrar som tror att pulvret är modermjölksersättning, varnar forskare. Märket, Nestles Bear Brand, har en björnhona och hennes unge som symbol. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett märke av pulvermjölk för kaffe ges till spädbarn i Laos av föräldrar som tror att pulvret är modersmjölksersättning, varnar forskare. Märket, Nestlés Bear Brand, har en björnhona och hennes unge som symbol.

Både modersmjölksersättning och pulvermjök för kaffe marknadsförs med Bear Brand. På pulvermjölksförpackningarna finns visserligen en varningstext och en överkorsad nappflaska, men forskarna säger att många i Laos, där läskunnigheten är begränsad, inte förstår uppmaningarna.

Forskarna beslöt att undersöka saken sedan de upptäckt flera fall av proteinbrist hos barn som kunde kopplas samman med pulvermjölken för kaffe.

Över tusen slumpmässigt utvalda familjer i fem provinser tillfrågades, och nästan hälften trodde att symbolen på förpackningen betydde att pulvret var till för barn.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.