Pulvermjölk för kaffe spädbarnsrisk

Ett märke av pulvermjölk för kaffe ges till spädbarn i Laos av föräldrar som tror att pulvret är modermjölksersättning, varnar forskare. Märket, Nestles Bear Brand, har en björnhona och hennes unge som symbol. (TT)


Ett märke av pulvermjölk för kaffe ges till spädbarn i Laos av föräldrar som tror att pulvret är modersmjölksersättning, varnar forskare. Märket, Nestlés Bear Brand, har en björnhona och hennes unge som symbol.

Både modersmjölksersättning och pulvermjök för kaffe marknadsförs med Bear Brand. På pulvermjölksförpackningarna finns visserligen en varningstext och en överkorsad nappflaska, men forskarna säger att många i Laos, där läskunnigheten är begränsad, inte förstår uppmaningarna.

Forskarna beslöt att undersöka saken sedan de upptäckt flera fall av proteinbrist hos barn som kunde kopplas samman med pulvermjölken för kaffe.

Över tusen slumpmässigt utvalda familjer i fem provinser tillfrågades, och nästan hälften trodde att symbolen på förpackningen betydde att pulvret var till för barn.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

Över 30 döda efter explosion på bränsledepå i Benin

Minst 34 människor har dödats i Benin i samband med att en olaglig bränsledepå exploderat i landets södra del, nära gränsen mot Nigeria.

Duda: Spannmålstvisten är liten

Polens president Andrzej Duda beskriver tvisten om ukrainsk spannmålsimport till Polen som liten, rapporterar polska nyhetsbyrån PAP. Enligt presidenten kommer det inte att allvarligt skada bilaterala relationer.

Polisen rapporterar om mord / dråp, Tingsryd

1 timme sedan
"Urshult. Skadad person i samband med bråk.", skriver polisen på sin hemsida.

Lavrov anklagar väst för att kriga i Ukraina

1 timme sedan
Västerländska makter har genom sitt stöd till Ukraina gått in i de direkta striderna mot Moskva, påstår Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.

Stort matsvinn på äldreboenden: "Allvarligt"

2 timmar sedan
En tredjedel av den mat som läggs upp på tallriken på många av landets äldreboenden kastas. Förutom en onödig belastning på klimatet väcker det frågor om hur mycket mat de boende får i sig.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.