Kaffedrickare hamnade i fängelse

Fängelset lockade mer än notan.


FORT PRINCE. I valet mellan notan och fängelse valde kvinnan fängelse. Den 66-åriga kvinnan Marianne O'Neill hade beställt en kaffe och en macka för motsvarande 56 kronor på restaurangen Waffle House i Fort Prince, Florida. Men hon hade ingen lust att betala för sig. Nu får hon skaka galler.

En polisman, som snabbt anlände till platsen, ställde ett ultimatum. Antingen betalade tanten för sig eller så fick hon följa med till fängelset. O'Neill valde fängelset. Hon har nu dömts för snatteri och har fått tillbringa en kortare tid inlåst på St. Lucie County Jail, skriver E24.

Får O'Neill mersmak på springnotor kan hon räkna med ett fängelsestraff på sextio dagar och böter på motsvarande 4 000 kronor.

Skrivet av:

Senaste nytt

Postnord-chefen för Sverige får gå omedelbart

Ministrar går i kippavandring mot antisemitism

Nio ministrar deltar i dag i en kippavandring i centrala Stockholm. Även Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson går med i manifestationen mot antisemitism.

KI: Låt klimatpolitiken vara - stötta drabbade

Ändra inte i klimatpolitiken bara för att den får ekonomiska effekter för exempelvis bilåkare eller företag. Låt klimatpolitiken sköta minskade utsläpp, och använd i stället finanspolitiken för att stötta dem som drabbas hårdast. Det är innebörden av Konjunkturinstitutets (KI:s) rapport om fördelningseffekter av klimatpolitiken.

Kvinna på SUP dödad av haj

Ett amerikanskt par på smekmånad på Bahamas attackerades under en paddeltur på SUP-bräda av en haj. Kvinnan skadades så allvarligt att hon avled, skriver BBC.

Landshypotek sänker boräntor – igen

Landshypotek Bank sänker sina bundna boräntor med 0,25-0,40 procentenheter, skriver banken i ett pressmeddelande. Den rörliga boräntan, med tre månaders bindningstid lämnas oförändrad.

Expert om försvarsavtalet: Vi går "all in"

En ny era i svensk försvarspolitik är ett faktum. Det nya samarbetsavtalet som ger USA tillgång till 17 svenska militärbaser skickar avskräckande signaler, säger Jacob Westberg vid Försvarshögskolan.