Tisdag 30 Nov
Stockholm

Husan: "Hitler var en charmör "

Enligt Hitlers husa var diktatorn en riktigt trevlig man som visste hur man charmade kvinnor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Världen hatar fortfarande den avlidne Adolf Hitler, men en kvinna som levde med diktatorn i många år talar om honom med ömma ord.

Rosa Mitterer, nu 91, arbetade som husa åt Hitler och hon menar att han var en riktig charmör.

– Han var en charmerande man, någon som alltid var väldigt trevlig mot mig, en perfekt chef att arbeta för. Du kan säga vad dom villl, men han var mycket vänligt mot oss, menar Mitterer.

Rosa Mitterer såg naziledare komma och gå dagarna i ända under sin anställning. Hon beskriver partisekreterare Bormann som "en smutsig gris" och kommer ihåg propagandaministern Goebbels som sexfixerad.

– Himmler var alltid där och Goebbels med. Bormann gillade jag inte alls. Han var en smutsig gris, säger hon, enligt Daily Mail.

Hon var bara 15 år gammal när hon började sitt arbete 1932. Hennes syster Annie hade redan arbetat som kock hos Hitler sedan 1920-talet.

– Jag kommer så väl ihåg den första dagen som jag talade med honom. Jag var Annis lillasyster och det fick honom att le, eftersom Anni var hans favorit. Jag såg alltid Hitler som en vänlig man som var mycket snäll mot mig, menar hon.

Först hade hon svårt att vänja sig vid livet på Berghof, men blev snabbt hemmastadd. Ofta kände hon sig knäsvag i diktatorns närvaro, men snart kände hon sig trygg när han var i närheten.

Varje morgon började hon sina sysslor med att mata hans tre hundar. Mitterer sorterade också Hitlers beundrarbrev och alla presenter som skickats till honom.

När hon gifte sig 1935 lämnade hon sin tjänst och träffade bara Hitler en gång efter det.

– Han kom till min systers bröllop och sade att han saknade mig, minns Rosa, skriver Daily Mail.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela