Muslimer mer hatade än judar

Ny undersökning visar att fler är negativa mot muslimer och judar.


Fler och fler i världen får en allt mer negativ inställning till judar. Men det är inte de enda som är i strykklass. Än värre är det för muslimerna, som upplevs än mer negativt. Det visar den senaste attitydundersökningen från Pew Research Center, som har kartlagt människors inställning till olika etniska grupper och religioner.

I Spanien är judehatet som störst. Hela 46 procent av de svarande har en negativ inställning till judar, vilket kan jämföras med 34 procent i Ryssland och 7 procent i USA. Samtliga siffror är högre än vad de var för några år sedan i liknande mätningar av institutet. Storbritannien utgör det enda undantaget där antisemitismen inte har ökat de senaste åren.

Ungefär hälften av befolkningen i Tyskland och Spanien är negativt inställda till muslimer i samma undersökning. Och där har förändringen pågått under en längre tid än om man jämför med tiden där antisemitismen har ökat.

Inställningen mot kristna är i Europa mindre negativ hos gemene man än den är mot muslimer och judar.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Armenien vädjar om FN-övervakning

1 timme sedan

Tolv länder får fler i EU-parlamentet

1 timme sedan
Tolv länder får en eller två platser till i EU-parlamentet att fördela i valet nästa år. Finland och Danmark får vardera ett till mandat till 15 var, men Sverige får inga ytterligare utan blir kvar på 21 mandat.

Tiotusentals demonstrerade mot polisvåld

igår 22:22
Tiotusentals människor i Frankrike har demonstrerat mot polisvåld under lördagen, i protester som organiserades av vänsterorganisationer.

Världens äldsta träbygge hittat i Zambia

igår 22:06
En 476 000 år gammal träkonstruktion har grävts fram i Zambia, rapporterar SVT Nyheter. Träkonstruktionen är den äldsta som hittills har hittats.

Sis-chefer tagna ur tjänst efter intervjuer

igår 21:56
Två centrala chefer för Statens institutionsstyrelse (Sis) har tagits ur tjänst och anmälts till Statens ansvarsnämnd (San), rapporterar SVT Nyheter.

Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

igår 21:30
Det gamla sågverket vid Dammsjön i Nora kommun i Västmanland brinner. Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten kommer att låta den brinna ner.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.