Fredag 21 Jan
Stockholm

Hitlers bordskick var förfärligt

Diktatorns bordsmaner äcklade hans arbetskollegor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Adolf Hitler hade fruktansvärt bordskick. Enligt hemligstämplat material som nu upptäckts var hans bordsmaner så pass förfärligt att omgivningen äcklades av diktaktorn.

Rapporten, som markerats "Bränn inom 48 timmar efter läsning", var en psykologisk undersökning av Hitler som baserats på förhör med en av hans närmaste medarbetare.

Mannen, som var stationerad vid Hitlers högkvarter i forna Preussen, avslöjade riktigt grisiga fakta om nazistledaren. Bland annat bet han på naglarna vid matbordet, frossade i tårtor och visade föga intresse till pågående konversationer.

"Hitler äter fort, mekaniskt. För honom är mat bara något man äter för att överleva.", uppgav officeren i rapporten.

Officeren dinerade tillsammans med diktatorn nästan 30 gånger och var väl insatt i Hitlers dagliga rutiner. När det var dags för middag åt han endast grönsaker och torkad frukt, vilket han sköljde ner med två glas öl. En cigarett efter maten var inte att tänka på när man närvarande vid en middag med Hitler. Han hade nämligen förbjudit rökning i hans närvaro, skriver Fox News.

Dokumentet sattes ihop under krigsslutet och tros ha räddats av en brittisk soldat. När soldatens gamla hus städades ut upptäcktes rapporten, som nu ska säljas på auktion för en ansenlig summa.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela