Söndag 25 Jul
Stockholm

Smarta har bättre säd

Gift dig med en intelligent man så får du genier till barn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har tidigare skrivit om att smarta män har bättre sperma. Nu bekräftas detta i ytterligare en studie från Institute of Psychiatry.

I studien deltog 425 amerikanska soldater som tjänstgjorde under Vietnamkriget. Resultaten visade att de män som gjort bra ifrån sig på intelligenstest också hade bättre sperma.

Forskarna tog inte ålder eller livsstil i beaktande under sin forskning. Trots detta hade de intelligenta männen fortfarande bättre spermier – de var snabbare, fler och mer inriktade på sitt mål.

Studien stödjer teorin om att intelligens skulle kunna vara genetisk. Tidigare har man trott att detta påverkats av livsmiljö snarare än av generna.

– Faktumet att man kan upptäckta ett förhållande mellan intelligens och spermakvalité säger ganska mycket om samarbetsutvecklingen mellan hjärnan och testiklarna när mannen fortfarande är i sin moders sköte, säger fertilitetsexperten Allan Pacey, enligt BBC.

Men marginalen på spermakvalitén hos smarta och dumma var liten. Resultaten tros inte vara avgörande för hur väl lämpad en man är till att avla barn.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela