Riskkapitalist fejkade sin död

Vågad James Bond-plan slutade i finkan.


Efter en rad misslyckade affärer tog den amerikanska riskkapitalisten och amatörflygaren Marcus Schrenker, 38, ett drastiskt beslut. Han skulle fejka sin egen död.

På 700 meters höjd kontaktade han kontrolltornet och meddelade att vindrutan till hans flygplan hade gått sönder och att hans ansikte var söndertrasat och blodigt.

Sedan tystnade radiokontakten.

Med fallskärm lämnade Schrenker planet – som han satte på autopilot. Efter att ha landat i säkerhet tog han sig till ett garage där han gömt en motorcykel.

Planet störtade bara 75 meter från ett bostadsområde i Alabama, uppger CNN.

Alltför mycket gick fel alldeles för många gånger

Schrenker begav sig på flykt efter att en statlig utredning av hans affärer påbörjats och som grädde på moset var han eftersökt av aggressiva investerare som menade att han blåst dem på miljoner. Och just det: frun hade begärt skilsmässa.

Den våghalsiga flyktplanen nådde vägs ände när Schrenker tre dagar senare greps av polis i Florida, uppger The Sun.

När polisen hittade den stackars riskkapitalisten låg han svårt medtagen i ett tält och hade försökt ta sitt liv genom att skära sig i armarna.

Det fick bli ytterligare en tur upp i luften, den här gången med ambulanshelikopter, innan resan slutligen når många långa år i finkan.

Se ett nyhetsklipp från CNN om det inträffade

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Polisen i Härnösand rapporterar om brand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.