Stridsplan kraschade i bostadsområde

Enligt brandmän på plats har tre personer dött efter dagens stridsplansolycka.


SAN DIEGO. Ett stridsflygplan av typen F-18 störtade i kväll i ett bostadsområde i San Diego.

Enligt CNN ska planet ha kraschat cirka tre kilometer från landningsbanan vid marinbasen Miramar Air Base i San Diego.

F-18-planet var på väg in för landning på Miramarbasen i San Diego när det tycktes få motorproblem, berättar vittnen för lokala medier. Det landade som en eldboll.

Piloten sköt sig ut och landade oskadd på en skolgård i närheten. Men planet slog ner i två hus i University City, en förort till San Diego.

Enligt uppgifter till Sky News har tre personer dött i samband med kraschen.

CNN bekräftar att tre personer som befann sig i sitt hem dog när planet kraschade i ett tätbefolkat bostadsområde. En annan person, som befaras ha befunnit sig i huset, är ännu inte funnen.

San Diegos borgmästare, Jerry Sanders, uppgav under en presskonferens att fyra personer –"en äldre kvinna, en mamma och hennes två barn – befann sig i huset som totalförstördes av kraschen och den efterföljande eldsvådan."

– Våra tankar går till offren, sade Sanders.

Det andra huset, som också träffades av flygplanet, var enligt brandmännen obemannat vid tiden för kraschen.

Det ligger en skola bara tre kvarter från var planet kraschade. Enligt rektorn hade eleverna precis ätit lunch då alla hörde vad som lät som "två explosioner". Skolan stängdes ner för dagen.

Kraschen ska ha skett vid 21-tiden svensk tid. På teve-bilder syns tjocka rökmoln stiga från en sönderslagen villabebyggelse.

En talesman för FAA, USA:s luftfartsverk, Ian Gregor, meddelar att planets pilot sköt ut sig före kraschen. Enligt obekräftade uppgifter ska han ha landat på ett tåg i närheten, enligt CNN.

Marinkårssoldaternas talesman Jay Delarosa säger att båda piloterna har plockats upp av militären och mår bra. Planet ska ha varit på väg hem från ett träningsuppdrag.

Gary Flynn, ett ögonvittne, säger att han såg att planet flög lågt när en motor börja brinna. Och plötsligt, när planet flög ännu lägre, hörde han explosioner och såg då två piloter skjutas upp och utveckla sina fallskärmar, enligt Sign on San Diego .

Den exakta orsaken till olyckan var inte känd men Steve Diamond, en för detta militärflygare som såg nedslaget, sade att piloten berättat för honom att planet fått ett mekaniskt fel.

Olyckan ägde rum i området University Hills.

Video:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!