Marylin Monroe-hormon hittad

Hormonet ger kvinnan den eftertraktade timglasformen.


Stora rattar & självförtoende. Synonymerna på Stureplan stavas silikon & kokain. För knappt femtio år sedan skrev man i stället Marylin Monroe.

Marylin hade formen av ett timglas och kunde byta sina karl när hon kände för det.

– Hennes relationer höll i tre fyra år eller lite längre. Och om du kollar på vilka hennes män var så ser du också att de ökade i status, säger den australiensiske sexologist Frances Quirk.

Hur hänger nu den här historien samman? Jo, manslukernskan Monroe hade en hög östradiol-nivå. Forskare har nyligen gjort en upptäckt. Ju mer kvinnor har av detta könshormon, desto mer välsvarvad är deras kropp och desto mer tar de för sig av livet.

I undersökningen på Texas universitet deltog 52 unga kvinnor mellan 17 och 30 år gamla. De fick rangordna sig själva utefter hur de tyckte att de såg ut. De fick också beskriva vilka sexuella motivatorer de hade, och vad som attraherade dem.

De som hade höga nivåer av östradiol ansåg själva att de var attraktiva, men andra blev också attraherade av dem. Inte minst på grund av att de har mer former. Samtidigt var dessa kvinnor inte lika engagerade i sina förhållanden, utan ville gärna träffa nya.

Men det betyder inte att de gillar one-night-stands. Snarare är de ute efter seriösa affärer. Men inte med vilka tattare som helst. Dessa kvinnor försöker hela tiden hitta män med högre anseende, skriver News.com.au.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Hököpinge", skriver polisen på sin hemsida.

Man mördade bekant med sparkar och slag

En 42-årig man döms till 16 års fängelse för att ha mördat en man i 65-årsåldern i Mölndals kommun, skriver GP.

Misstänkt handgranat på polisstation

En stor insats pågår på Flemingsbergs polisstation i Stockholm. Enligt flera medier ska det röra sig om en handgranat som påträffats.