Brandman stal avsliten fot

Foten slets av i samband med en bilolycka och stals sedan av brandmannen.


FLORIDA. Under förra veckan var Karl Lambert med om en svår trafikolycka. Efter en kraftig kollision slets hans fot av och slungades bort en bit från olycksplatsen. Han fördes till sjukhus för vård medan ambulanspersonal letade efter den avslitna kroppsdelen. Men den gick inte att hitta någonstans.

En brandman, som även tränade upp kadaverhundar, hade nämligen stulit foten. Brandmannen ansåg att foten skulle vara bra träning för hundarna, som används för att hitta lik.

– Det är inte normalt att kroppsdelar förs bort från en olycksplats av andra än de behöriga myndigheterna, sade brandkårens taleskvinna Catherine Chaney.

Lambert vägrade att svara på frågor angående händelsen och hänvisade alla frågor till sin advokat.

– Jag har otroligt ont just nu. Det kommer ta lång tid innan jag återhämtas helt, sade han, enligt TCPALM.

En utredning har nu inletts, men brandmannen får tills vidare fortsätta vid sin tjänst.

– Det här är ett extremt seriöst fall som många finner otroligt stötande. Det är vår plikt att utreda detta mycket noggrant, sade brandchefen Ron Parrish.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.