Lär dig fördröja åldrandet

5 knep som som hjälper dig att fördröja åldrandet.


I alla tider har folk sökt efter ungdomens källa. Men även om den fortsätter gäcka så finns det annat du kan göra för att fördröja åldrandet, uppger ABCnews.

Högt Blodtryck

Vid femtio fyllda avgörs hur du åldras till 70 procent av din livsstil. Den största orsaken till för tidigt åldrande är problem med blodtrycket. Män har fördelen av att vara begåvade med ett perfekt mätinstrument för blodtrycket. Snoppen.

När snoppen inte fungerar som den ska kan det bero på att artärerna slitits ut och fungerar de inte där så innebär det i regel att de inte heller fungerar som de ska i resten av kroppen.

Rådet är alltså att du ser över ditt blodtryck om du vill ha ett långt och ståndaktigt liv.

Tjock mage

En alltför rund kista är huvudorsaken till att många får problem med högt blodtryck. Det ideala midjemåttet är din längd halverad på två.

Stress

Att lära sig hantera stress är viktigt om du vill undvika för tidigt åldrande. Spända käkar och snabb andning är tecken på stress. Vill du stressa ned behöver du lära dig att ta långa djupa andetag, precis som vid meditation.

Rökning

Även om det kan ha en lugnande inverkan är rökning extremt farligt för din hälsa. Vill du på allvar fördröja åldrandeprocessen är det bara patetiskt att vifta omkring med giftpinnar.

Dålig mat

Det finns många kostråd där ute men om du vill hålla dig till en enkel regel ska du se på hur födan såg ut när den kom ur marken. Undvik vit mat - det finns väldigt lite naturligt vit föda i naturen. Vitt bröd, vit pasta, vitt ris, vitt socker, allt sånt gör du bäst i att låta bli.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Folkhälsomyndigheten är bekymrade över att så få äldre tagit en påfyllnadsdos av sitt covid-19 vaccin i vår. Nu går de ut med en varning till de äldre, och påminner om att sjukdomen i värsta fall leda till döden.

Zimbabwe benådar över 4 000 fångar

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har benådat över 4 000 fångar som en del av firandet att landet har varit självständigt i 44 år.

Vingåker: Polisen rapporterar om brand

"Brand i en restaurang.", skriver polisen på sin hemsida.

Misstänkt farligt föremål hittat – bombskyddet ska undersöka blomsterlåda

Polisens bombtekniker är på väg för att undersöka ett misstänkt farligt föremål i Uddevalla, uppger polisen.

Osby: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Rv15/lv119. En personbil har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.