Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Strand som strand?

Nyheter | 12/02/2009 09:46

Reklam för spanska Costa Brava använder bild från Bahamas.

Costa Brava, semesterparadis i nordöstra Spanien, duger inte på bild? En ny kampanj från turismmyndigheten i Costa Brava använder en idyllisk strandbild från Bahamas för att sälja resor. Detta enligt engelska tidningen The Guardian.

En öde strand, en ensam blond kvinna tittar ut över det blå havet, mellan hennes tår den varma spanska sanden. Detta var tanken, men de ansvariga för kampanjen tyckte inte att någon av deras egna bilder dög för att illustrera deras reklamidé. I stället manipulerade de en bild från Bahamas. Den glänsande gula sanden har gjorts gråare för att likna Costa Bravas stränder. Kampanjens slogan, "Var börjar Costa Brava?" har nu fått en ironisk klang.

Chefen för turismmyndigheten i Costa Brava, Dolors Batallé, tycker inte att de har fuskat eller ljugit.

– Vår tanke var inte att ljuga, eller att på stå att Bahamas är bättre än Costa Brava, säger hon till lokal media, och påstår att ingen ska behöva känna sig lurad om de åker dit och märker att det inte ser ut som på bilden.

Kampanjen innehåller också en bild där gnistrande vit snö ska locka till skidåkning i Pyreneerna. Havet och bergen sägs innehålla samma rena vatten. Men är bilden verkligen tagen där? Lokalbefolkningen tvivlar, och Batallé har erkänt att inte heller hon är allt för säker, berättar The Guardian.

Skrivet av: