Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kopiss patriotisk modedryck i Indien

Nyheter | 12/02/2009 22:30

Hindunationalister satsar på dryckesmarknaden med innovativa ingridienser.

Snart kommer den: drycken som ska ersätta utländsk läskeblask i Indien. Till skillnad från Coca Cola är inte ingredienserna hemliga – åtminstone inte den viktigaste: kopiss. Bakom törstsläckaren står det hindunationalistiska partiet Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS). Ett parti som har gjort sig känt för att motarbeta utländska influenser i Indien.

Den nya dunderdryckens namn är "Gau jal", "Kovatten" på sanskrit. För den som inte lockas av att dricka urin från kor har Om Prakash på RSS koskyddsstyrelse några lugnande ord:

– Oroa er inte, det kommer inte att lukta som urin och det kommer även att smaka gott. Dess USP kommer att vara att det är väldigt nyttigt. Den kommer inte vara som kolsyrade drycker och den kommer vara fri från gifter, säger Om Prakash till The Times.

Förutom urin från det i Indien heliga djuret ko ska drycken innehålla nyttiga örter. Enligt Om Prakash är målet att konkurrera med Coca Cola och Pepsi och deras gigantiska marknadsföringsmaskinerier.

– Vi kommer att ge dem en rejäl match eftersom vår dryck är bra för mänskligheten. Vi kommer eventuellt också exportera den, säger han till The Times.

Råmaterial till den nya drycken:

Skrivet av: