Onykter fick miljoner i skadestånd

Berusade Dustin Dibble blev överkörd av tunnelbanetåg och får 20,5 miljoner kronor i skadestånd.


NEW YORK. Dustin Dibble, 25, hade varit med några vänner och kollat på en hockeymatch på en bar i New York i april 2006. Rätt så alkoholpåverkad stapplade han ner till tunnelbanestationen. Plötsligt föll han ner på spåren när ett tåg närmade sig, som kapade hans ena ben. För det får Dibble miljoner i skadestånd.

En domstol i Manhattan har skrivit under ett skadestånd på 2,33 miljoner dollar, motsvarande 20,5 miljoner kronor, till Dibble. Enligt hans advokat Andrew Smiley har NYC Transit ansvaret för skadan då lokföraren ansågs ha tid att stoppa tåget, men medvetet valde att inte göra så. Smiley menar att faktumet att Dibble var alkoholpåverkad inte ursäktar föraren.

– De får inga gratisbiljetter, även de som ligger på spåren. Lokförarna är tränade i att vara uppmärksamma för människor på spåren... och det är ingen hemlighet att människor kan vara alkoholpåverkade under nätterna, säger advokat Smiley, enligt CNN.

Dibble hade dubbelt så mycket alkohol i sig än där gränsen går vid rattfylla i USA. Juryn ansåg därmed att Dibble var delansvarig till 35 procent och hans skadestånd reducerades från 3,59 till 2,33 miljoner dollar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!