Krögare rasar mot alkoholförbud

Polisen: Ingen mer sprit efter klockan tre. Krögare: Nonsens.


Som Nyheter24 tidigare belyst har en färsk alkoholutredning precis blivit klar och presenterats för regeringen. En, kontroversiell, punkt som utredningen vill att regeringen inför är att ingen mer alkohol ska serveras efter klockan tre på morgonen. Enligt utredaren Anita Werner är just det förslaget ett resultat av en reaktion från polismyndigheten.

Nu rasar Stockholms krögare över beslutet, som de menar inte är verklighetsförankrat.

–Argumentet att det skulle bli mindre stök och bråk kring krogarna håller inte. Om alla 5-ställen skulle stänga samtidigt som övriga krogar blir det ju större folkmassor ute på stan och därmed verkligen läge för bråk, säger Carl M Sundevall, affärsutvecklingschef inom Stureplansgruppen där Spy Bar ingår, till DN.

Även politiker och en styrelseledamot i SHR – Sveriges Hotell- och restaurangföretagare är, av olika anledningar, negativt inställda till de begränsade öppetiderna.

–Det är klart negativt att begränsa öppettiderna. Vi vill ju att Stockholm ska vara en levande huvudstad med ett pulserande nattliv. Turisterna som kommer hit går inte alltid efter vår klocka, och vi måste möta deras krav, säger Marie Ljungberg-Schött (m), ordförande i tillståndsutskottet, till DN.

–Det här är helt fel väg att gå, och jag kan inte ens i min vildaste fantasi föreställa mig att förslaget ska gå igenom, uppger Sören Ahlbom, krögare och styrelseledamot i SHR – Sveriges Hotell- och restaurangföretagare för DN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!